1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MHP Lideri Bahçeli: Yeni Yasama Yılı Resepsiyonunda Gazetecilere Açıklamalar

MHP Lideri Bahçeli: Yeni Yasama Yılı Resepsiyonunda Gazetecilere Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP lideri, Meclis’te gerçekleşen yeni yasama yılı resepsiyonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

TBMM Genel Kurulu’nda yeni yasama yılı açılışı sırasında Özel ve Bakırhan ile tokalaşmasının sorulması üzerine Bahçeli, “Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barış istiyoruz ama önce kendi ülkemizde barışı sağlamalıyız” yanıtını verdi.

Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı’nın İsrail’e yönelik uyarılarıyla ilgili sorulan bir soruya, Erdoğan’ın kararlı bir şekilde muhtemel gelişmelere karşı durduğunu ve Türk milletini bu konuda uyarmak istediğini belirtti.

Başka bir gazetecinin, “Bugün Özgür Özel’e karşı sert eleştirilerde bulundunuz ama sonra tokalaşmaya gitti. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Bahçeli, “El sıkma, değerlendirmenin bir işaretidir” dedi.

MHP lideri, “DEM parti ile iletişime geçtiniz ve başsağlığı dileminde bulundunuz” sözleri üzerine, “Evet, doğru” yanıtını verdi.

İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısı hakkındaki soruya Bahçeli, “İran’ın uzun zamandır müdahale etmeyi düşündüğüne dair ifadeleri vardı, görünüşe göre bugün gerçekleştirdi” ifadesini kullandı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın ilk dört maddesine ilişkin sözlerini hatırlatan gazeteciye Bahçeli, “O tartışmalar geride kaldı, artık bizim için bir değişiklik yok” dedi.

Ayrıca, Bahçeli resepsiyonda milli paralimpik sporcularla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

ÖZEL VE BAHÇELİ’DEN YENİ YASAMA YILI RESEPSİYONUNDA “SİYASİ SÖYLEM” SOHBETİ

CHP Genel Başkanı Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğindeki yeni yasama yılı resepsiyonunda MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya geldi. Bahçeli, Özel’e, “Birbirimizi kırmamaya çalışıyoruz. Üzülme, siyaseten bazı şeyler söylemek zorunda kalıyoruz, siyasetin gereği” dedi.

Özel de Bahçeli’ye, “Celal (Adan) Bey gibi dostlarımız duygularımızı biliyor. Herkes doğrularını savunuyor, önemli olan saygı ve sevgide eksiklik göstermemek. Takdir ederim” karşılığını verdi.

Özel’in Bahçeli ile olan konuşmalarına ilişkin gazetecilerin “Bir kırgınlık var mı?” sorusu üzerine, Özel kişisel kırgınlıkların sürdürülmesinin, partisindeki diğer üyelere haksızlık olacağını söyledi. Özel, “Geçmişte DEM Partililerle ilgili sorular sorulduğunda eleştiren olmuştu, ben ‘Her parti kıymetlidir’ diyordum. Bu yüzden Bahçeli’nin bugünkü sözleri keskindi, ben de gerekli karşılığı verdim. Nezaketten ödün vermeden doğruyu söylemek önemli. Sonrasında saygıyla ayrıldık. Bu doğru yaklaşımı sürdüreceğim” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MHP Lideri Bahçeli: Yeni Yasama Yılı Resepsiyonunda Gazetecilere Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin