1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. MHP Lideri Bahçeli’den İsrail’e Sert Tepki: “Netanyahu’yu Caniyahu İlan Ediyorum!”

MHP Lideri Bahçeli’den İsrail’e Sert Tepki: “Netanyahu’yu Caniyahu İlan Ediyorum!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki haftalık grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İsrail’in Gazze saldırılarına sert tepki gösteren Bahçeli, “İsrail savaş uçaklarıyla ölüm saçmıştır. Netanyahu yani Caniyahu başta olmak üzere İsrail yönetimini tüm öfkemle lanetliyorum” dedi. Türkiye’nin İsrail Başbakanı ve Savunma Bakanı hakkında yakalama kararı çıkarmasını talep eden Bahçeli, Türkiye’nin Suriye yönetimi ile el ele vererek terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele yürütmesi gerektiğini vurguladı.

Bahçeli ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Roma seyahati üzerinden eleştirerek, “Ballı börekli Roma seyahatinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının müsriflikten bahsetmesine hiç kimse inanmayacaktır. Belediye bütçesini savuruyorlar müsriflik yapıyorlar” şeklinde konuştu. Ayrıca, CHP’li Özgür Özel’e yönelik sert eleştirilerde bulunan Bahçeli, “Özgür Bey’in durgun olup olmadığını bilmiyorum ama yumuşama için önce DEM korkusuyla yüzleşmesini, adam gibi duruş göstermesini kendisine tavsiye ediyorum” dedi.

Öte yandan, Bahçeli’nin açıklamaları arasında Türk cihan hakimiyetinin İstanbul’da başladığına dikkat çekerek, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda lider ülke ve süper güç olması için hedefler belirlediğini belirtti. Ayrıca, Bahçeli, İslam ülkelerinin İsrail’e karşı daha etkili bir tavır alması gerektiğini vurgulayarak, “Filistin’in tanınması çığ gibi büyümelidir. Filistin topraklarından soykırımcı İsrail bir an önce çekilmelidir” ifadelerini kullandı. Bahçeli’nin açıklamaları, Türkiye’nin iç ve dış politikadaki önemli konulardaki tutumunu yansıtmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MHP Lideri Bahçeli’den İsrail’e Sert Tepki: “Netanyahu’yu Caniyahu İlan Ediyorum!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin