1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. MHP Lideri Bahçeli’den Öcalan’a çağrı: “İmralı’dan çık, TBMM’de konuş!”

MHP Lideri Bahçeli’den Öcalan’a çağrı: “İmralı’dan çık, TBMM’de konuş!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a yönelik çağrısıyla dikkat çekti. Bahçeli, eğer örgüt tamamen lağvedilirse, Öcalan’ın “umut hakkını” kullanabilmesi için yasal düzenleme yapmaya hazır olduklarını açıkladı. Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan Bahçeli, Türkiye’nin çözüm sürecine ihtiyacı olmadığını belirtip, tecridin kaldırılması durumunda Öcalan’ın konuşabileceğini belirtti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini iyi tanıyan uzmanlar, Bahçeli’nin açıklamalarını tarihi bir adım olarak değerlendirdiler. AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Refah Partisi eski Diyarbakır Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu, Diyarbakır Sur Belediyesi eski Başkanı Cemal Toptancı ve Araştırmacı Yazar Sabri Akgönül, Bahçeli’nin çağrısını önemli bir adım olarak nitelendirdi.

Miroğlu, Bahçeli’nin çağrısını tarihi ve miladi bir adım olarak değerlendirerek, Türkiye için olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Bahçeli’nin önerisinin ulusal bir kazanım olacağını ifade eden Miroğlu, Türkiye’nin güvenlik mücadelesinin meyvesini vermeye başladığını söyledi.

Hatipoğlu ise Bahçeli’nin açıklamasının önemli olduğunu belirterek, çözümün geleneksel yöntemlerle değil seçilmiş aktörlerle sağlanabileceğini söyledi. Öcalan’ı sorunun tek temsilcisi olarak görmemenin önemli olduğunu vurgulayan Hatipoğlu, MHP’nin tutumunun Kürt sorununa çözüm getirme konusunda kilit rol oynayacağını dile getirdi.

Akgönül’e göre Bahçeli’nin çıkışı sürpriz olmamakla birlikte radikal bir adımdı. Türk devlet aklının jeopolitik kırılmaları önceden okuyabilme yeteneği olduğunu belirten Akgönül, Bahçeli’nin Kürt sorununu çözmede önemli bir rol üstlenebileceğini ifade etti. Kürtlerle ilişkilerin daha ileri seviyelere taşınabileceği ve Bahçeli’nin uzattığı elin sorunu kökten çözebileceği öne sürüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MHP Lideri Bahçeli’den Öcalan’a çağrı: “İmralı’dan çık, TBMM’de konuş!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin