1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MHP Lideri Bahçeli’nin Çağrısı Sonrası DEM Partili Vekilden Şok Açıklama!

MHP Lideri Bahçeli’nin Çağrısı Sonrası DEM Partili Vekilden Şok Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı lideri Devlet Bahçeli’nin “Teröristbaşının tecridi kaldırılsın, DEM Parti grup toplantısında konuşsun” çağrısıyla başlayan gelişmeler hızla devam ediyor. Dün, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, 43 ay sonra teröristbaşı Öcalan’ı ziyaret eden ilk kişi oldu. Merakla beklenen açıklama ise DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan’dan geldi. Doğan bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, “İmralı hazır, Öcalan hazır. Peki devlet hazır mı? Sıra bu çağrıyı yapanlar ve destekleyenlerde. Artık bu sözü hayata geçirme zamanı” dedi.

Doğan’ın açıklamalarından öne çıkan noktalar ise şu şekilde oldu: Çağrıların muhatabı tecrit altında olduğu için paradoksal bir durum yaşanıyor. Bu durumun ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Doğan, iletişim koşullarının sağlanması gerektiğini vurguladı. Öcalan’ın ziyaretine dair bilgi veren Doğan, tecridin halen devam ettiğini ve koşullar oluşması durumunda çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine geçiş yapabileceklerini ifade etti.

Öcalan’ın ziyaretine ilişkin sosyal medya paylaşımını aktaran Doğan, devletin hazır olup olmadığını sorguladıklarını belirtti. Ayrıca TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısını da kınayan Doğan, Türkiye’nin çözüm için diyalog sürecine girdiği bu dönemde yaşanan saldırının manidar olduğunu ifade etti. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Doğan, barışa daha fazla sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Bu gelişmeler, terörle mücadele ve demokratik çözüm süreçlerinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Öcalan’ın ziyaretinin ardından yaşanan açıklamalar, Kürt meselesinin çözümü için yeni bir dönemin kapısını aralayabilir. Ancak devletin bu sürece nasıl bir yaklaşım sergileyeceği ve koşulların nasıl şekilleneceği merak konusu olmaya devam ediyor. DEM Parti’nin çağrısı, büyük bir tarihsel sorumluluk ve önem taşıyor. Artık bu çağrının hayata geçirilmesi gerektiği açık bir şekilde dile getiriliyor. Gözler, bu sürecin nasıl ilerleyeceği ve nihayetinde ne gibi sonuçlar doğuracağı üzerinde olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MHP Lideri Bahçeli’nin Çağrısı Sonrası DEM Partili Vekilden Şok Açıklama!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin