1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. MHP Lideri Bahçeli’nin Öcalan Açılımı ve Erdoğan’ın Tepkisi: Haber Mühabiri Ahmet Taşgetiren’in Analizi

MHP Lideri Bahçeli’nin Öcalan Açılımı ve Erdoğan’ın Tepkisi: Haber Mühabiri Ahmet Taşgetiren’in Analizi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Öcalan açılımı” adını verdiği hamlesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan henüz net bir tepki almadı. Ahmet Taşgetiren, Bahçeli’nin bu adımına DEM Parti ve Selahattin Demirtaş’ın da destek verdiğini belirtti. Taşgetiren, Kürt siyasetçilerin Bahçeli’nin başlattığı süreçten ne umduğunu sorgulayarak, Öcalan’ın çatışma ve şiddet zeminini hukuki ve siyasi zemine taşıma iddiasına dikkat çekti.

Taşgetiren, farklı kesimlerin yıllar içinde oluşturduğu zihinsel koordinatların gerilimlere yol açtığını vurgulayarak, Kürt siyasetinin devletle masaya geleceği maddelerin şaşırtıcı olabileceğini ifade etti. Bahçeli’nin açılımına umutla yaklaşan Kürt siyasetçilerin, Türkiye’nin insan hakları ve hukuk açısından gelişmiş bir ülke olmasını beklediğini belirtti.

Çözüm sürecine ilişkin yaşanacak gerilimleri de değerlendiren Taşgetiren, Türkiye’de herkesin kendini devletin en çok önemsediği insan gibi hissedeceği bir ülkenin, pek çok sorunu çözebileceğini belirtti.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, PKK lideri Abdullah Öcalan’ı TBMM’ye çağırma çağrısı, siyaset kulislerini hareketlendirdi. Bahçeli’nin bu hamlesi, yeni bir çözüm süreci tartışmalarını güçlendirdi. Erdoğan’ın İsrail ile ilgili açıklamaları da gündemdeki yerini koruyor. Bahçeli’nin DEM Parti ile olan jesti ve açıklamaları, yeni bir politik program tartışmalarını da beraberinde getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MHP Lideri Bahçeli’nin Öcalan Açılımı ve Erdoğan’ın Tepkisi: Haber Mühabiri Ahmet Taşgetiren’in Analizi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin