1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. MHP Lideri Devlet Bahçeli’den Can Atalay ve AYM Açıklamaları!

MHP Lideri Devlet Bahçeli’den Can Atalay ve AYM Açıklamaları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Can Atalay ve Anayasa Mahkemesi hakkında önemli konulara değindi. Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinin zorluklarının bağımsızlık isteyen toplumlara ilham verdiğini belirtti. Türk milletinin her dönemde zulme karşı direndiğini vurgulayan Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milli iradeyi temsil ederek haksızlığa karşı soydaşlarının ve din kardeşlerinin savunucusu olduğunu ifade etti.

Açıklamanın devamında, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın TBMM’de yaptığı tarihi konuşmaya da değinildi. Bahçeli, dünyanın ilgisini çeken bu önemli olayın bölgesel ve küresel çapta yankılarının doğmasının önemine vurgu yaptı. Ancak, bu tarihi konuşmanın ardından yaşanan talihsiz olayların gölgede kaldığı belirtildi. 15 Ağustos 2024’te, TBMM’de yaşanan kavga ve olayların üzücü ve hazin bir tablo oluşturduğu ifade edildi.

Bahçeli, Can Atalay konusunun meclis içinde yaşanan gerginliklerin merkezinde olduğunu belirtti. Hakkında mahkumiyet kararı bulunan TİP’li Can Atalay’ın cezaevinden çıkarılmak istenmesiyle yaşanan provokasyonun meclisi karıştırdığı ifade edildi. Ancak Can Atalay konusunun netlik kazandığı ve Anayasa Mahkemesi’nin kararının Türk milletinin iradesi ile çöpe atıldığı vurgulandı.

MHP Genel Başkanı, Cumhur İttifakı’nın AK Parti tarafından Can Atalay konusunda gösterilen duruşunu takdirle karşıladığını belirtti. Bahçeli, erken seçim gibi gündem maddelerinin olmadığını ve herkesin bu gerçeği dikkate alarak siyasi hesaplarını yapması gerektiğini ifade etti. Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın kararlılıkla yola devam edeceğini ve 2028 seçimlerine kadar reformları hayata geçireceklerine olan inancını dile getirdi.

Son olarak, Bahçeli, milletin nerede görmek istediği yönünde hareket ettiklerini belirterek Cumhur İttifakı’nın kararlılıkla ilerlediğini vurguladı. Bahçeli, seçimsiz bir dönemde siyaset yapılması gerektiğini ve Cumhur İttifakı’nın kararlı ve güçlü adımlarla yoluna devam edeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MHP Lideri Devlet Bahçeli’den Can Atalay ve AYM Açıklamaları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin