1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. MHP Lideri Devlet Bahçeli’den Milli Birlik ve Dayanışma Vurgusu Devlet Bahçeli’nin 29 Ekim Mesajı

MHP Lideri Devlet Bahçeli’den Milli Birlik ve Dayanışma Vurgusu Devlet Bahçeli’nin 29 Ekim Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101’inci yıldönümü sebebiyle yazılı bir mesaj yayınladı. Bahçeli mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir Kürt sorunu olmadığını ve asla olmayacağını belirtti. Aynı şekilde etnik veya mezhebi bir ağırlığının da olmadığını vurgulayan Bahçeli, mevcut sorunun bölücü terör sorunu olduğunu ve bu ihanetin kökünün kazınacağını ifade etti.

Mesajında Türkiye Cumhuriyeti’nin bir asrı geride bırakarak yeni yüzyılın ilk yıldönümüne güçlü bir vizyon ile girdiğini belirten Bahçeli, milli birlik ve dayanışma ruhunun önemine vurgu yaptı. Türk Devri’nin yaşandığı bu zaman diliminde fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin Cumhuriyet meşalesi altında aydınlandığını ve geleceğe umutla baktığını ifade etti.

Cumhuriyet’in kuruluş felsefesinin bağlayıcılığı temelinde ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin Türk milletinin hürriyet ve istiklal mücadelesinin bir eseri olduğunu belirten Bahçeli, milletin hiçbir yokluğa boyun eğmeden Türk devletini kurmayı başardığını vurguladı. Cumhuriyet’in demokrasi sistemi ile iç içe olduğunu belirten Bahçeli, Türk tarihinde yeni bir dönemin başladığını ifade etti.

Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti için cihanda hak ettiği yeri almak amacıyla yola çıktığını söyleyen Bahçeli, Milli Mücadele kahramanlarının zaferlerle Cumhuriyet’in ilkelerini temerküz ettiklerini dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihteki Türk devletlerinin bir halkası olduğunu ifade eden Bahçeli, milletin kararlılığı ve azmi sayesinde Cumhuriyet’in varlığını sürdüreceğini belirtti.

Birlik ve beraberlik ruhunun perçinlendiği günümüzde devletin, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğüne bağlılığın önemine vurgu yapan Bahçeli, Türk milletinin hiçbir saldırıya boyun eğmeyeceğini ve mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşanan terör sorununa karşı da taviz vermeyeceğini ve mücadelesine devam edeceğini belirten Bahçeli, terörü kökten kazıyarak milletin huzurunu sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Bahçeli mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Mücadele kahramanlarını, TUSAŞ saldırısında şehit olan kardeşlerini ve tüm şehitleri rahmetle anarak, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığını ve Türk milletine en içten selam, saygı ve sevgilerini iletti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MHP Lideri Devlet Bahçeli’den Milli Birlik ve Dayanışma Vurgusu Devlet Bahçeli’nin 29 Ekim Mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin