1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MHP’li Belediye Meclis Üyesi, Baskı ve Tehdit İddialarıyla Şikayetçi Oldu!

MHP’li Belediye Meclis Üyesi, Baskı ve Tehdit İddialarıyla Şikayetçi Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kütahya Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi olan Fazilet Kara, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Arık ve MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy tarafından istifaya zorlandığı iddiasıyla Kütahya Şehit Mehmet Kartal Polis Merkezi Amirliği’ne başvurarak şikayetçi oldu. Kara, polis ifadesinde, seçim öncesinde MHP İl Başkanı Selçuk Alıç ve İlçe Başkanı Ayhan Toy’un kendisini koşulsuz biat etmeye davet ettiğini belirtti. Seçimlerden sonra toplanan bir grup ile istifasını istediklerini ve eksik imzalanan belgeyi tarih kısmı boş olarak imzalamalarının istendiğini aktardı. Daha sonra imzalanan istifa dilekçesinin kendisinden habersiz belediyeye ulaştırıldığını ve ardından yırtarak geri aldığını belirtti.

Fazilet Kara, MHP tarafından istifaya zorlandığını ve can güvenliğinden endişe ettiğini ifade ederek, Ayhan Toy ve Selçuk Alıç’tan şikayetçi olduğunu belirtti. Ayhan Toy ile yapılan telefon görüşmelerinde de baskı hissettiğini ve hakkının gasp edilmeye çalışıldığını belirtti. Kendisini istifaya zorlayan kişilerden koruma talep etti ve durumun MHP Genel Merkezi’ne bildirildiğini söyledi.

MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy ise Fazilet Kara’nın MHP teşkilatının fikirlerini benimsemediğini ve çalışmak istemediğini belirtti. Toy, herhangi birini zorlamadıklarını ve Kara’nın istemediği takdirde istifa edebileceğini kendilerinin de söylediğini belirtti. Durumun MHP Genel Merkezi tarafından da bilindiğini ve Kara’nın yakın zamanda istifa edeceğini belirtti.

Fazilet Kara’nın MHP’den istifa edip etmeyeceği belirsizliğini korurken, yaşanan olay partideki iç çekişmeleri ve baskıları gözler önüne sermiş durumda. Kara’nın can güvenliğinden endişe etmesi ve MHP teşkilatıyla yaşadığı sorunlar, iç işleyiş ve demokrasi anlayışı konusunda soru işaretlerini beraberinde getirmektedir. Olayla ilgili yapılacak soruşturma sonucunda Fazilet Kara’nın maruz kaldığı iddiaların doğruluğu netlik kazanabilir ve bundan sonraki süreçte MHP içinde nasıl bir değişim yaşanacağı merak konusu olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MHP’li Belediye Meclis Üyesi, Baskı ve Tehdit İddialarıyla Şikayetçi Oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin