1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Microsoft’un İnanılmaz Çözümü: 25 KB’lik Araçla Dünya Kaosundan Kurtulun!

Microsoft’un İnanılmaz Çözümü: 25 KB’lik Araçla Dünya Kaosundan Kurtulun!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz hafta, dünya genelinde internet sistemlerinde yaşanan bir sorun, ABD merkezli teknoloji devi olan Microsoft’un sistem arızasından kaynaklandı. Bu sorun, havalimanları, bankalar ve hastaneler gibi birçok kurumun internet hizmetlerinde kesinti yaşamasına neden oldu. Microsoft daha sonra, siber güvenlik amacıyla kullanılan CrowdStrike sistemindeki bu sorunu giderdiği hakkında açıklamada bulundu. Bu sorunu çözmek için Microsoft, sadece 25 KB boyutunda yeni bir düzeltme aracı kullanıma sundu.

Microsoft’un yayınladığı bu düzeltme aracı, Falcon yazılımının yüklü olduğu bilgisayarlarda kullanılabilmektedir. Bu araç, hatalı dosyaları silerek bilgisayarların normal şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Microsoft’un resmi internet sitesinde yayımlanan bu düzeltme aracı, sadece 25 kb boyutundadır ve tüm dünyada yaşanan krize çözüm sunmaktadır.

Eğer bilgisayarınız da CrowdStrike sorunundan kaynaklı mavi ekran hatası alıyorsa, Microsoft’un yayınladığı bu yeni aracı kullanabilirsiniz. Bu aracı kullanmak için öncelikle Windows’u Güvenli Modda veya Windown Kurtarma Ortamında başlatmanız gerekmektedir. Ardından C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike dizinine giderek, “C-00000291*.sys” ile başlayan dosyayı bulup adını değiştirmeniz gerekmektedir. Son olarak, bilgisayarınızı normal şekilde yeniden başlatmanız sorunu çözecektir.

Bu küçük boyuta sahip yeni düzeltme aracı, tüm dünyada yaşanan büyük krizi çözmek için etkili bir çözüm sunmaktadır. Microsoft’un hızlı müdahalesi ve geliştirdiği bu araç ile birlikte internet sistemlerindeki sorunlar hızla çözülmüş ve kesintiler en aza indirilmiştir. Bu gelişme, tüm dünya genelindeki internet kullanıcıları için rahat bir nefes aldırmış ve yaşanan kaos ortamını sonlandırmıştır. Bu tür durumlarda hızlı ve etkili müdahaleler sağlayarak, internet sistemlerinde meydana gelen sorunların çözümüne katkıda bulunan Microsoft, kullanıcılarına güvenli bir internet deneyimi sunma konusundaki kararlılığını bir kez daha göstermiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Microsoft’un İnanılmaz Çözümü: 25 KB’lik Araçla Dünya Kaosundan Kurtulun!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin