1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Milletvekili Ayman Odeh’in İsrail meclisinde yarattığı kriz!

Milletvekili Ayman Odeh’in İsrail meclisinde yarattığı kriz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze’de devam eden katliamı, dünya genelinde büyük tepkilere neden olmaktadır. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre son 24 saat içinde Gazze’ye yapılan saldırılarda 16 Filistinli hayatını kaybetmiş, 64 kişi ise yaralanmıştır. İsrail’in 7 Ekim tarihinden bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 40 bin 988’e yükselirken yaralı sayısı 94 bin 825’e ulaşmıştır.

Bu vahşetin boyutları giderek artarken, dünya genelindeki tepkiler ve İsrail içinde başlayan siyasi kriz de büyümektedir. Başbakan Binyamin Netanyahu’ya yönelik istifa protestoları devam ederken, gerilim İsrail meclisi Knesset’e de sıçramıştır. Milletvekili Ayman Odeh’in mecliste yaptığı konuşma, tansiyonun daha da yükselmesine neden olmuştur.

Odeh, Hamas ve terörizm konularına değinen İsrailli milletvekillerine karşı “en büyük terörizmin İsrail işgali olduğunu” iddia etmiştir. Bu sözlerle gerilim daha da artarken, aşırı sağcı İsrailliler Odeh’e saldırmış ve görevlilerin müdahalesiyle salondan çıkarılmıştır.

Gazze’deki bu insanlık dışı saldırılar, dünya genelinde büyük yankı uyandırmaktadır. Binlerce masum Filistinlinin hayatını kaybettiği bu katliam karşısında uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerekmektedir. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları bir “terörizm” örneği olarak nitelendirilmekte ve bu durum uluslararası hukukun temel prensiplerine aykırı bulunmaktadır.

Filistin halkı, yıllardır yaşadığı zulme karşı haklı bir şekilde mücadele etmektedir. Ancak İsrail’in vahşi saldırıları karşısında dünya genelindeki tepkiler yeterli seviyede değildir. İsrail’in sivil halka karşı yürüttüğü bu katliamlara son verilmesi ve barışçıl çözümlerin bulunması için uluslararası toplumun daha fazla sorumluluk alması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milletvekili Ayman Odeh’in İsrail meclisinde yarattığı kriz!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin