1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun açıklamalarıyla Türkiye’deki Kız Çocukları için Cehennem

Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun açıklamalarıyla Türkiye’deki Kız Çocukları için Cehennem

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Bankoğlu, “Kız ve erkek çocuklar, kadınlar ve doğa güvende olmadıkları bir ülkede yaşıyorlar. Hükümetin ‘mış gibi’ davranarak suçlulara cezasızlık sağladığı bir ortamda Türkiye’nin genç kızları ve kadınları için cehenneme dönmüş durumdayız” dedi.

Bankoğlu, Türkiye’de kız çocuklarının güvenliği ve eğitimi gibi birçok hakkının ihlal edildiği ve bu durumun artık kabul edilemez hale geldiğini vurguladı. Ayrıca, hükümetin suçlulara karşı gereken adımları atmaması nedeniyle her gün yeni trajedilere tanık olunduğunu söyledi.

Aysu Bankoğlu, Taliban zihniyetini andıran bir koalisyonun Türkiye’yi yönettiğine dikkat çekti. Bu koalisyonun çocuk istismarına ve erken evliliklere göz yumduğunu belirten Bankoğlu, mücadelenin devam edeceğini ve kız çocuklarının haklarını savunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Son olarak, Bankoğlu Lanzarote Sözleşmesi’nin tam anlamıyla uygulanması için çalışmaların devam edeceğini ve herkesle iş birliği yaparak çocukların güvenli ve sağlıklı bir ortamda büyümelerini sağlamak için çabalayacaklarını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun açıklamalarıyla Türkiye’deki Kız Çocukları için Cehennem
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin