1. Haberler
  2. Ankara
  3. Milli Eğitim Bakanı: Pazartesi gününden itibaren okullara 30 bin temizlik personel alınacak!

Milli Eğitim Bakanı: Pazartesi gününden itibaren okullara 30 bin temizlik personel alınacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın pazartesi gününden itibaren okullara 30 bin temizlik personel istihdam hakkı tanıyacağını açıkladı. Bakan Tekin, televizyon programında yaptığı açıklamada, okullardaki temizlik personeli yetersizliğinden kaynaklanan sorunlara çözüm bulacaklarını belirtti. Şu anda istihdam alanının 120 bin olmasına rağmen sadece yüzde 25’i dolu durumda. Bu nedenle okullarda eksiklikler ve sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Pazartesi gününden itibaren tam zamanlı 30 bin personelin alınacağını ve önümüzdeki hafta sorunu çözeceklerini vurguladı.

Okullardaki güvenlik konusunu İçişleri Bakanlığı ile birlikte yürüttüklerini belirten Bakan Tekin, 65 bin okulun risk gruplarına göre tasnif edildiğini söyledi. Risklerin valiliklerle paylaşıldığını ve okulların büyük çoğunluğunda güvenlik kameralarının işlevsel olduğunu ifade etti. Ayrıca, depreme hazır okulların yüzde 80’inin 2002’den önce inşa edildiğini belirterek, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında yüzde 10 ilave derslik yapılacağını duyurdu. Okul kayıt ücretlerinin yasal olmadığını ve liselerde sınavla yerleşen ve adrese dayalı kayıt olan öğrencilerin ayrım yapılmadan kaydedilmesi gerektiğini vurguladı.

Özel okullara ilişkin de konuşan Bakan Tekin, bu yıl itibarıyla özel okulların enflasyon artı yüzde 5 zamla hizmet vermeleri gerektiğini hatırlattı. Denetimlerin başlayacağını ve gerekirse yaptırım uygulanacağını söyledi. Ayrıca öğretmen atamaları konusunda torpil yapılmasının imkansız olduğunu ve güvenlik tedbirleriyle bu konuda hassas olduklarını belirtti. Cemaatlerle yapılan protokoller hakkında da açıklama yapan Bakan Tekin, Bakanlık olarak protokollerin standart olduğunu ve sivil toplum kuruluşları ile yapılan anlaşmaların denetlenmesinin İçişleri Bakanlığı’na ait olduğunu söyledi. Dün Suna ve İnan Kıraç Vakfı ile yapılan protokole de değindi ve bu tür işlemlerin tamamen bakanlık inisiyatifiyle gerçekleştiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Eğitim Bakanı: Pazartesi gününden itibaren okullara 30 bin temizlik personel alınacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin