1. Haberler
  2. Spor
  3. Milli Güreşçi Taha Akgül, Paris Olimpiyatları’nda Gümüş Madalya Kazandıktan Sonra Güreş Kariyerini Noktaladı: “Biraz da Radikal Olması Gerekir”

Milli Güreşçi Taha Akgül, Paris Olimpiyatları’nda Gümüş Madalya Kazandıktan Sonra Güreş Kariyerini Noktaladı: “Biraz da Radikal Olması Gerekir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Güreşçi Taha Akgül, 21 yıllık güreş kariyerinde birçok başarıya imza atarken, en son Paris Olimpiyatları’nda aldığı gümüş madalya ile güreş kariyerini sonlandırdı. Kariyerinde 1 olimpiyat, 3 dünya ve 11 Avrupa şampiyonluğu bulunan Akgül, 15 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak ülkesine gurur yaşattı. Uzun yıllardır aralarında hocası Abdullah Çakmar’ın da bulunduğu bir ekip ile çalışan Akgül, emeklerinin karşılığını aldığında duygusal anlar yaşadığını belirtti.

Taha Akgül, güreş kariyerinde birçok zorluğun üstesinden geldiğini ve sporcu olmanın Türkiye’de oldukça zorlu bir süreç olduğunu ifade etti. Ülkesini her platformda en iyi şekilde temsil etmeye çalışan Akgül, genç sporcuların yaşadığı stresi deneyimli sporcular olarak daha iyi atlatabildiğini belirtti. Evliliği ve babalık sorumlulukları nedeniyle artık aktif sporculuk hayatına son vermeye karar veren Akgül, genç sporculara hizmet etmek için çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda aldığı altın madalyanın kariyerindeki en mutlu anı olduğunu dile getiren Akgül, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda yaşadığı sakatlık korkularının onu zorladığını ancak pandeminin ertelenmesiyle yetişebildiğini belirtti. Paris Olimpiyatları’nda yaşadığı haksızlık ve altın madalyasının elinden alınmasıyla buruk bir veda yaşayan Akgül, bu kararın kariyerinde radikal ancak gerekli bir karar olduğunu düşündüğünü paylaştı.

Hocası Abdullah Çakmar ise Taha Akgül ile geçirdiği 14 yıllık sürecin çok anlamlı olduğunu ve onunla birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu açıkladı. Akgül’ün başarısının sadece kendi değil ülke adına da büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Çakmar, kendilerine Türk olmanın bedelini ağır ödetildiğini ancak ilerleyen dönemlerde genç sporcular yetiştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Taha Akgül ve Abdullah Çakmar, Paris Olimpiyatları’ndan sonra birlikte profesyonel antrenörlük kariyerlerini noktaladılar ancak genç sporculara hizmet etme konusunda çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Güreşçi Taha Akgül, Paris Olimpiyatları’nda Gümüş Madalya Kazandıktan Sonra Güreş Kariyerini Noktaladı: “Biraz da Radikal Olması Gerekir”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin