1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Operasyonu: Siber Casusluk Şebekesine Darbe Vuruldu!

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Operasyonu: Siber Casusluk Şebekesine Darbe Vuruldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, uluslararası bir siber casusluk şebekesine yönelik operasyonlar devam etmektedir. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinasyonunda, Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) işbirliği ile gerçekleştirilen operasyonda 9 şüpheli siber casusluk suçlaması ile tutuklanmıştır. Bu operasyonla birlikte tutuklu sayısı 20’ye yükselmiştir.

Siber casusluk şebekesinin, binlerce insanın kişisel verilerini ele geçirdiği ve bu verileri sosyal medya platformları üzerinden terör örgütleri dahil olmak üzere satışa sunduğu tespit edilmiştir. Operasyonlar neticesinde, verilerin satışının gerçekleştirildiği 18 internet sitesi de erişime kapatılmıştır. Ayrıca ele geçirilen verilerin, organize suç çeteleri tarafından gençler ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşlara şantaj yapmak amacıyla kullanıldığı belirlenmiştir.

Soruşturma kapsamında devam eden çalışmalar ile şüphelilerin, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri hukuka aykırı bir şekilde ele geçirdiği ve bu belgeleri uluslararası arenada yayınlamayı planladığı ortaya çıkarılmıştır. MİT’in titizlikle yürüttüğü operasyonlar sonucunda, şüphelilerin casusluk faaliyetlerine son verilerek hukuki süreç başlatılmıştır.

Siber casusluk şebekesinin tespit edilmesi ve etkisiz hale getirilmesi, ulusal güvenliğin sağlanması adına önemli bir adım olmuştur. Milli İstihbarat Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin işbirliği ve koordinasyonu ile gerçekleştirilen operasyonlar, ülkenin siber güvenliğini korumak adına büyük bir başarıya imza atmıştır.

Sorunun çözümü için devam eden operasyonlar ve alınan güvenlik tedbirleri, vatandaşların kişisel verilerinin korunması ve siber saldırılara karşı mücadelede önemli bir rol oynamaktadır. Bu tür casusluk faaliyetlerine karşı dikkatli olunması ve güvenlik önlemlerinin sürekli olarak güçlendirilmesi gerekmektedir. Ulusal güvenliğin sağlanması adına siber casusluk şebekelerine karşı kararlı bir mücadele yürütülmeye devam edilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Operasyonu: Siber Casusluk Şebekesine Darbe Vuruldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin