1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Milli Savunma Bakanı Güler’den Suriye İle İlgili Dikkat Çeken Mesajlar!

Milli Savunma Bakanı Güler’den Suriye İle İlgili Dikkat Çeken Mesajlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, uluslararası haber ajansı Reuters’a yaptığı açıklamada Suriye ile temas çalışmalarına ilişkin önemli mesajlar verdi.

Bakan Güler, “Suriye’de daha önce Moskova’da olduğu gibi mutabık kalınacak yerlerde, bakanları içeren heyetlerle toplantılar yapılabilir” şeklinde konuştu.

Şam yönetiminin TSK’nin Suriye’den çekilmesi şartı konusunda ise Güler, “Türkiye Suriye’den çekilme koordinasyonunu yalnızca Suriye’de yeni anayasa kabul edildikten, seçimler yapıldıktan, sınırlar güven altına alındıktan sonra görüşebilir” diye belirtti.

Öte yandan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye’nin Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ile ilişkilerini geliştirmek istediğini ancak önceliğinin NATO’daki sorumlulukları olduğunu vurguladı. Güler, “Önceliğimiz, önemli bir müttefik olarak NATO’daki sorumluluklarımızı yerine getirmek ve müttefiklerimizle olan dayanışmayı güçlendirmektir. Odak noktamız, NATO’nun hazırlıklı, kararlı ve güçlü olmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Ayrıca, F-16 savaş uçakları ve modernizasyon kitleri tedarik anlaşması konusunda Güler, Türkiye’nin ABD ile yaptığı anlaşmadan memnun olduğunu ve sürecin planlandığı gibi devam ettiğini belirtti. Güler, “Son uçağın teslimine kadar projenin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı. İki NATO müttefikinin yetkililerinin anlaşmanın detaylarını görüşmeye devam ettiği bilgisini de paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Savunma Bakanı Güler’den Suriye İle İlgili Dikkat Çeken Mesajlar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin