1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Milli Savunma Bakanı Güler’den Yüksek Tempolu Toplantı ve Faaliyetler!

Milli Savunma Bakanı Güler’den Yüksek Tempolu Toplantı ve Faaliyetler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanı Güler, yurt içindeki ve sınır ötesindeki birliklerin komutanları ile video konferans toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay ve Alpaslan Kavaklıoğlu da katıldı. Bakan Güler, terörle mücadele başta olmak üzere devam eden faaliyetlere ilişkin bilgi aldı, yapılacak çalışmalarla ilgili talimatlar verdi. Ayrıca, pazar geçirdiği kaza sonucu hayatlarını kaybeden İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan başta olmak üzere İranlı siyasetçi, bürokrat ve İran vatandaşlarına başsağlığı dileklerini iletti.

Güler, kazanın ardından İran makamlarından gelen talep doğrultusunda helikopter hazırlıklarına başladıklarını ve Akıncı İHA’nın kullanılmasına karar verildiğini belirtti. Akıncı İHA, saat 23.30’da Batman’dan havalanarak 00.12’de İran hava sahasına giriş yaparak tespitlerde bulundu. İran makamları ile koordinasyon sonucunda enkaza ulaşıldı ve başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Güler, görevi başarıyla tamamlayan ekipleri tebrik etti ve koordinasyon sürecindeki herkesi övdü.

Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tarihine vurgu yaparak, terörle mücadelede kararlılıkla hareket ettiklerini ve tehditleri kaynağında bertaraf ettiklerini belirtti. PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı yoğun bir mücadele yürüttüklerini ve buna ek olarak bölgesel güvenliği artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Ayrıca, son dönemde gerçekleştirilen tatbikatlarla ordunun etkinliğinin artırıldığını, Efes-2024 Tatbikatı’nın başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Efes Tatbikatı’na 37 ülkenin katıldığı bilgisini paylaşan Güler, bu yıl 50 ülke ve yaklaşık 11 bin personelin katılmasının planlandığını ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın da katılımının beklendiğini dile getirdi. Tatbikatın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kapasitesini ve imkanlarını göstermek adına önemli bir platform olduğunu belirtti ve personelin başarılı geçmesini umut etti. Tüm silah arkadaşlarına başarılar dileyerek, görevlerinde üstün performans sergilemelerini temenni etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Savunma Bakanı Güler’den Yüksek Tempolu Toplantı ve Faaliyetler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin