1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, PKK Terörü ile Mücadelede Kararlı: “Teröristi Kaynağında Yok Etmeye Devam Edeceğiz”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, PKK Terörü ile Mücadelede Kararlı: “Teröristi Kaynağında Yok Etmeye Devam Edeceğiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, katıldığı bir televizyon programında Irak’tan gelen terör saldırıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güler, Irak’ın önemli bir komşu olduğunu ve iyi ilişkiler sürdürmek istediklerini vurguladı. Ancak PKK’nın yıllardır Irak’ın kuzeyinden saldırılar düzenlediğini ve terör faaliyetlerini bu bölgeden gerçekleştirdiğini ifade etti. Bu nedenle terörü kaynağında yok etme stratejisiyle mücadele edeceklerini belirtti.

PKK’nın Irak’ta 800 köyü boşalttığını ve sivillerin perişan durumda olduğunu dile getiren Güler, terör örgütünün buradan sınırları aşarak saldırılar düzenlediğini söyledi. Irak yetkililerinin PKK’ya terör örgütü demesinin ardından yapılan toplantılar sonucunda terör örgütünün “yasaklanmış örgüt” olarak değerlendirildiğini aktardı.

Güler, PKK terör örgütünün Süleymaniye’de rahatça dolaştığına ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) bu konuda uyarıda bulunduklarını söyledi. Türk güvenlik güçlerinin Irak’ın kuzeyinde 5-6 yıldır bulunduğunu ve terör örgütünün yerlerini terk ederek güneye doğru hareket ettiğini belirtti. Güler, terörle mücadelede kaynağında yok etme stratejisi izlediklerini ve gereken her türlü müdahalenin yapılacağını vurguladı.

Güler, Türkiye’nin sınır güvenliği için geliştirilen sistemlerin etkili olduğunu belirtti ve yasa dışı geçişlerle mücadelede 7/24 esasına göre sınırlarda 60 bin personelin görev yaptığını açıkladı. Terör örgütlerine karşı sınırların korunduğunu ve her türlü tehdide karşı hazır olduklarını dile getirdi.

Bakan Güler, Eurofighter savaş uçağı almak istediklerini ancak Almanya’nın bazı konularda takıldığını söyledi. Eurofighter konusunda NATO’nun iki üyesi olarak çözüm bulunacağına inandığını belirtti. Ayrıca Yunanistan’ın F-35 savaş uçağı almasını da değerlendiren Güler, Türkiye’nin kendi uçağı KAAN’a odaklandığını ve F-35 konusunda ilerlemeler olduğunu beklediğini ifade etti.

Kıbrıs meselesine de değinen Güler, Türk toplumunun referandumda “Evet” dediğini ancak AB’nin “Hayır” diyenleri üye yaptığını belirtti. Güler, Kıbrıs’ta eşit ve egemen iki devletli bir uygulamanın çözüm olabileceğini ifade etti. Son olarak Türkiye’nin uluslararası alanda önemli bir aktör haline geldiğini ve yeni uçak gemisinin yapılacağını duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, PKK Terörü ile Mücadelede Kararlı: “Teröristi Kaynağında Yok Etmeye Devam Edeceğiz”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin