1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Milli Teknoloji Hamlesi: TEKNOFEST Antalya’da Start Alıyor!

Milli Teknoloji Hamlesi: TEKNOFEST Antalya’da Start Alıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TEKNOFEST, Türkiye’nin teknolojik alanlarda yetkinliğini artırmayı hedefleyen, toplumun milli teknoloji geliştirme süreçlerine destek olmayı amaçlayan ve nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlayan bir festivaldir. İlk defa 2018 yılında düzenlenen TEKNOFEST, her yıl artan bir ilgiyle karşılanmaktadır. Bu yıl yapılacak olan festival, 5-8 Eylül tarihleri arasında Antalya Expo Center fuar alanında gerçekleştirilecektir.

TEKNOFEST AKDENİZ, 2024 yılında planlanan bir etkinlik olup bu yıl ilk kez Antalya ANFAŞ’ta 23 yarışmanın final değerlendirmelerine ev sahipliği yapacaktır. Festivalde gençler, çeşitli alanlarda projeler geliştirerek en iyisini yapmak için kıyasıya bir yarış içine gireceklerdir. ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı ve Başkanvekili Fatih Kabadayı, Antalya’nın ev sahipliği yapacak olmasının kentin bir başarısı olduğunu belirterek, TEKNOFEST’e olan desteğin devam edeceğini söylemişlerdir.

TEKNOFEST, Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir. Gençlerin geliştirdiği projelerle 1.6 milyondan fazla başvurunun yapıldığı festival, dünyanın en büyükleri arasında yer almaktadır. Festivalin ilk defa 2018 yılında İstanbul’da düzenlenmesiyle birlikte iki yılda bir İstanbul’da ya da Anadolu illerinden birinde gerçekleştirilmektedir. Halka açık ve ücretsiz olan festival, gençlerin teknolojiye ilgisini artırmayı ve yeteneklerini sergilemelerine olanak sağlamaktadır.

TEKNOFEST, Türkiye’nin teknolojik alanlardaki potansiyelini artırmayı hedefleyen bir festivaldir. Her yıl düzenlenen etkinlik, gençlerin teknoloji alanındaki yeteneklerini sergilemelerine ve geliştirmelerine olanak tanımaktadır. Festivalin Antalya’da gerçekleşecek olması, kentin önemli bir başarısı olarak değerlendirilmekte ve TEKNOFEST’e verilen destek önemli bir şekilde devam etmektedir. Yapılacak etkinlikler, yarışmalar ve sunumlar gençleri teknoloji alanında teşvik etmeye devam edecek ve Türkiye’nin teknolojik alanlardaki gelişimine önemli katkılar sunacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Teknoloji Hamlesi: TEKNOFEST Antalya’da Start Alıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin