1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Milyoner Amerikalılar Vergi Artışını Destekliyor: İşte Anketin İlginç Sonuçları!

Milyoner Amerikalılar Vergi Artışını Destekliyor: İşte Anketin İlginç Sonuçları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anket sonuçlarına göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde milyonerlerin çoğunluğu, Başkan Joe Biden’ın uygulamayı planladığı vergi sistemini destekliyor. YouGov tarafından yapılan ankete göre, 1 milyon dolardan fazla varlığa sahip Amerikalıların büyük çoğunluğu, Biden’ın önerdiği vergi artışlarını destekliyor. Ankete katılanların neredeyse yüzde 60’ı, 100 milyon doların üzerindeki gelir vergisi marjinal oranlarının mevcut en yüksek oran olan yüzde 37’den daha yüksek olmasını savunuyor. Ayrıca, yüksek gelirli Amerikalılar, artan eşitsizliğin demokrasi için bir tehdit oluşturduğunu düşünüyor ve zenginliğin tek elde toplanmasının siyasi nüfuz yaratma riskine dikkat çekiyor.

Anket sonuçlarına göre, yüksek gelir grubundakilerin yüzde 45’i Biden’ın ekonomiyi daha iyi yöneteceğine inanıyor. Aynı zamanda, en üst gelir grubundakilerin yüzde 40’ı ise Trump’ı destekliyor. Vatansever Milyonerler Başkanı Morris Pearl, milyonerlerin çoğunluğunun eşitsizliğin ulusu istikrarsızlaştırdığını anladıklarını ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Anket sonuçları, milyarderlerin vergilerden kaçınmak için ülke değiştirmesini engellemek amacıyla küresel bir koordinasyonun kurulmasını destekleyenlerin yüzde 62 olduğunu gösterdi.

Başkan Biden, milyarderlerin en az yüzde 25 vergi ödemesi gerektiğini açıklamıştı. Ancak bu önlem Kongre’den geçmesi zor görünüyor. Ayrıca Biden yönetimi, gelir vergisinde en yüksek marjinal oranı yüzde 39,6’ya yükseltmeyi planlıyor. Diğer yandan, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, 2017’de yaptığı vergi indirimlerini yeniden yürürlüğe koymak istiyor. Trump’ın planı, zenginlerin normal Amerikalılardan daha az vergi ödemesine olanak tanıyan bir statükoyu korumayı amaçlıyor.

Sonuç olarak, Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan ankete göre, milyonerlerin çoğunluğu Biden’ın vergi planlarını destekliyor. Yüksek gelirli Amerikalılar, artan eşitsizliğin demokrasi için bir tehdit oluşturduğunu düşünüyor ve zenginliğin adaletsiz şekilde dağılmasının siyasi nüfuz yaratma riskine işaret ediyor. Biden ve Trump’ın vergi politikaları arasındaki farklar da göz önüne alındığında, seçmenlerin vergi politikaları konusundaki tercihleri belirleyici olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milyoner Amerikalılar Vergi Artışını Destekliyor: İşte Anketin İlginç Sonuçları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin