1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Mini, Cooper ve Countryman’a rakip güçlü bir aday: Mini Aceman Elektrikli Modeli Tanıtıldı!

Mini, Cooper ve Countryman’a rakip güçlü bir aday: Mini Aceman Elektrikli Modeli Tanıtıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alman otomobil üreticisi BMW Grubu’nun altında bulunan Mini, araçlarını elektrikli hale getirmeye yönelik adımlar atmaktadır. Bu kapsamda, tamamen elektrikli olarak satışa sunulacak olan Mini Aceman modeli resmi olarak tanıtılmıştır. Mini Aceman, E ve SE olmak üzere iki farklı versiyonla piyasaya sürülecektir. Aceman E versiyonu, 135 kW maksimum güç ve 290 Nm maksimum tork üreten bir elektrik motoru ile donatılmıştır. Ayrıca, otomobilde küçük sayılabilecek 40.7 kWh’lik bir batarya bulunmaktadır ve modelin WLTP menzili 310 km olarak belirlenmiştir. Diğer yandan, Aceman SE versiyonu daha güçlü bir motora sahiptir; 160 kW maksimum güç ve 330 Nm tork üretmektedir. Bu versiyonda kullanılan 54.2 kWh’lik batarya sayesinde ise otomobilin menzili 406 km’ye kadar çıkmaktadır.

Mini Aceman, dört farklı donanım seviyesi ile sunulacaktır; Essential, Classic, Favoured ve JCW. Aynı zamanda, Aceman modeli 12 adet ultrasonik sensör ve dört adet çevre görüş kamerası ile donatılmıştır. Bu özellikler sayesinde uzaktan park etme ve Sürüş Asistanı Plus gibi gelişmiş teknolojiler sunmaktadır. Yeni Mini Aceman modelinin üretimi ilk olarak Çin’de başlayacak ve ilerleyen yıllarda İngiltere’nin Oxford fabrikasında da üretim yapılacaktır.

Mini Aceman, markanın Cooper ve Countryman modelleri arasındaki boşluğu dolduracak şekilde tasarlanmıştır. Elektrikli motorlara sahip olmasıyla çevreci ve sürdürülebilir bir seçenek sunmaktadır. Ayrıca, farklı versiyonları ve donanım seviyeleri ile geniş bir kitleye hitap etmeyi hedeflemektedir. Otomobilin gelişmiş teknolojileri ve yüksek menzil değerleri de dikkat çeken özellikleridir. Mini’nin elektrikli araç pazarındaki varlığını güçlendirmesi ve rekabetçi bir konumda bulunması beklenmektedir. Bu sayede, marka farklı müşteri segmentlerine hitap ederek pazardaki payını artırabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mini, Cooper ve Countryman’a rakip güçlü bir aday: Mini Aceman Elektrikli Modeli Tanıtıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin