1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye’ye Geliyor: İki Ülke Arasındaki Gerilim Son Bulacak mı?

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye’ye Geliyor: İki Ülke Arasındaki Gerilim Son Bulacak mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin iletişim Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine 4 Eylül 2024 tarihinde Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. İki lider arasında imzalanan Ortak Bildiri gereği gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısının da bu ziyaret kapsamında yapılacağı belirtildi.

Toplantıda, Türkiye-Mısır ilişkileri detaylı bir şekilde ele alınacak ve karşılıklı işbirliğinin artırılması için atılabilecek adımlar görüşülecek. Aynı zamanda Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki İsrail saldırıları gibi bölgesel ve küresel konular üzerinde de fikir alışverişi yapılacak.

Cumhurbaşkanları arasındaki bu ziyaretin, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine yardımcı olması bekleniyor. Öte yandan, Erdoğan’ın daha önce Sisi hakkında kullandığı “Asla barışmam”, “katil” ve “darbeci” ifadeleri de hatırlanıyor. Bu ziyaretin, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin geleceği adına önemli bir adım olması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye’ye Geliyor: İki Ülke Arasındaki Gerilim Son Bulacak mı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin