1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MİT, Çocukların Sosyal Medyayı Güvenli Kullanımı İçin 5 Önemli Kuralı Açıkladı!

MİT, Çocukların Sosyal Medyayı Güvenli Kullanımı İçin 5 Önemli Kuralı Açıkladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) resmi internet sayfasında, çocukların sosyal medyayı güvenli kullanımı konusunda önemli bilgiler paylaştı. Bu bilgiler de 5 madde halinde sıralandı. Hesap gizliliği konusunda özellikle dikkat çekilen ilk madde, hesabı gizli moda alarak sadece tanıdık kişilerin paylaşımlarınızı görmesini sağlamak. Bunun için hesap ayarları bölümünden gizlilik ile ilgili ayarları yapmanın önemi vurgulandı.

İkinci maddede, tanımadığınız kişilerle iletişime geçilmemesi üzerinde duruldu. Arkadaşlık ve takip isteklerinin kabul edilmemesi ve özellikle rahatsız edici mesajları ailenizle ya da güvendiğiniz bir yetişkinle paylaşmanın gerekliliği vurgulandı. Üçüncü maddede, online kimlik sahtekarlığı konusu ele alındı. İnternet üzerindeki kişilerin gerçekte kim olduklarına dikkat edilmesi ve yapılması istenen şeyler konusunda ailenin bilgilendirilmesi önemle belirtildi.

Dördüncü madde, internetin kayıtlı bir yapıya sahip olduğunu hatırlatarak herhangi bir fotoğraf ya da içerik paylaşmadan önce iyice düşünülmesi gerektiğinin altı çizildi. Başkalarının fotoğraflarının izin alınmadan paylaşılmaması ve kişisel bilgilerin, örneğin doğum tarihleri, yaşadıkları yer, okul isimleri gibi bilgilerin paylaşılmaması konusunda uyarıda bulunuldu.

Son madde ise sosyal medya hesaplarının güçlü bir parolayla korunması gerektiği üzerinde durdu. Ayrıca her sosyal medya hesabı için ayrı parola kullanılması, yaşa uygun olmayan uygulamaların indirilmemesi, sosyal medya platformlarında vakit harcarken seçici davranılması, zamanın sınırlanması gibi önemli noktalar belirtildi. Ayrıca, yapılacak yorumların başkalarını incitebileceği unutulmamalı, saygılı bir dilin tercih edilmesi gerektiği vurgulandı.

Sonuç olarak, MİT’in paylaştığı bu 5 maddeyle çocukların sosyal medya platformlarını daha güvenli bir şekilde kullanmaları sağlanmaya çalışılmıştır. Bu maddelerin dikkate alınması, siber zorbalık gibi sorunların önüne geçilmesine yardımcı olabilir. Bu nedenle aileler ve çocuklar tarafından bu maddelere dikkatle uyulması önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MİT, Çocukların Sosyal Medyayı Güvenli Kullanımı İçin 5 Önemli Kuralı Açıkladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin