1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MİT, PKK/KCK Üyesi Teröristi Etkisiz Hale Getirdi

MİT, PKK/KCK Üyesi Teröristi Etkisiz Hale Getirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MİT, Irak’ta PKK/KCK’ya karşı başarılı bir operasyon düzenledi. Irak’ın Hakurk bölgesinde bulunan TSK üssünde eylem planlayan PKK/KCK üyesi Eziz Gabar kod adlı Serdar Sönmez, MİT’in nokta operasyonu ile etkisiz hale getirildi.

Terör suçlarından aranmakta olan Serdar Sönmez, PKK/KCK üst düzey yöneticilerinden TSK’ya karşı eylem talimatı almıştı. MİT’in saha ajanlarından elde edilen istihbarata göre, Sönmez TSK’ın Hakurk’taki harekat bölgesine sızarak keşif ve gözlem yapmayı planlıyordu. Terörist, keskin nişancı tüfeği ile eylem gerçekleştirecekti.

MİT’in elde ettiği istihbarat doğrultusunda Serdar Sönmez’in hareketlerini takip etmeye başladı. Teröristin eylem yapacağı zaman ve yeri öğrenen MİT, operasyon için harekete geçti.

PKK/KCK üyesi Serdar Sönmez, Hakurk’ta TSK üssüne suikast düzenlemek üzereyken başarılı bir operasyon sonucunda etkisiz hale getirildi.

Eziz Gabar kod adlı Serdar Sönmez, 2014 yılında PKK/KCK’ya katıldı. 2015 yılında Irak’ın Gare Alanı’na geçerek eğitim aldı ve 2018’de Kandil Alanı’nda faaliyet gösterdi. Son olarak Hakurk bölgesinde görev yapmaktaydı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MİT, PKK/KCK Üyesi Teröristi Etkisiz Hale Getirdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin