1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MİT’in Sedat AKSU Operasyonu Sonuç Verdi

MİT’in Sedat AKSU Operasyonu Sonuç Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT), bir muhabirin haberine göre 2016 yılında Türk güvenlik güçlerine karşı planlanan eylemlerin talimatını verdiği belirlenen kişinin Sedat AKSU olduğunu tespit etti.

Ayrıca, AKSU’nun Irak’ın Gara bölgesinde PKK/KCK Genel Cephane Sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği de öğrenildi. Buna karşın MİT, saha ajanlarını özel olarak görevlendirerek AKSU’yu adım adım izledi.

Saha ajanları, AKSU’nun örgüt mensuplarına Pençe-Kilit harekât bölgesinde silah ve mühimmat temin ettiği şeklinde aldığı talimatı yerine getirdiğini tespit etti.

MİT, uzun bir takip operasyonunun ardından Irak’ın Gara bölgesinde terörist Sedat AKSU’yu etkisiz hale getirdi. Örgüt ise AKSU’nun etkisiz hale getirilmesini uzun süre gizlemeye çalışsa da sonunda kabul etmek zorunda kaldı.

Şevger Çiya Kod Sedat AKSU, 1998 yılında örgütün kırsal kadrosuna katıldı ve çeşitli saldırılarda yer aldı. Farklı dönemlerde Irak ve Suriye gibi bölgelere geçiş yapan AKSU, en son Irak’ta HPG Konseyi içinde sözde yönetici düzeyinde faaliyet gösteriyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MİT’in Sedat AKSU Operasyonu Sonuç Verdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin