1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Mobbinge Maruz Kaldı, İşten Atıldı, Adana’dan Ankara’ya Yürüyor: CHP’li Belediye Skandalı

Mobbinge Maruz Kaldı, İşten Atıldı, Adana’dan Ankara’ya Yürüyor: CHP’li Belediye Skandalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’nın Karataş Belediyesi’ne bağlı Beberik köyünde bekçi olarak çalışan İsmail Bulut (48), CHP’li Ali Bedrettin Karataş’ın seçimlerde kazanmasıyla birlikte işi konusunda mobbing uygulandığını iddia etti. Bulut, kent merkezindeki bir halk tuvaletinde temizlik görevlisi olarak çalıştırıldıktan bir ay sonra “bankamatikçi” olduğu gerekçesiyle tazminatsız bir şekilde işten çıkarıldı. Bulut, Bursa ve Trabzon’da üniversitede okuyan çocukları ve diğer çocukları için maddi sıkıntı yaşamamak için haksız bir şekilde işten çıkarıldığını belirterek CHP Genel Merkezi’ne yürüyerek hak arama kararı aldı. Adana’dan Ankara’ya yürümeye başlayan Bulut, belediye tarafından yanlışlıkla işten çıkarıldığını dile getirdi ve maddi sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

İsmail Bulut, belediyeye ait arazide 4 yıl 2 ay boyunca bekçilik yapmıştı. Ancak yeni belediye başkanı seçilmesi sonrasında farklı bir göreve atanarak halk tuvaletlerinde çalışmaya başlamış ve bir ay içerisinde bankamatikçi olarak nitelendirilerek işten çıkarılmıştı. Bu durumu haksız yere işten çıkarılma olarak değerlendiren Bulut, işsizlik maaşıyla ailesini geçindirmeye çalıştıklarını ifade etti. Karataş Belediyesi’nin adil olmadığını ve yakınlarını işe aldığını belirten Bulut, CHP Genel Merkezi’ne yürüyerek yaşadığı haksızlığı ve adaletsizliği dile getirmek istediğini vurguladı.

Adana’dan başlayan ve Ankara’ya kadar devam edecek olan yürüyüşünde Bulut, pankart taşıyarak “İşsizim, CHP’den sadaka değil hakkımı istiyorum” mesajını verdi. Seçimlerde farklı bir adaya destek verdiği için 25 kişinin daha işine son verildiğini ifade eden Bulut, SGK’dan alınan mesajla işten çıkarıldığını öğrendiğini belirtti. Bulut, hakkı olan son aylığını bile 4 parçaya bölerek ödeme yapıldığını dile getirerek, CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla çelişen belediye başkanının akrabalarını işe almaya devam ettiğini öne sürdü.

İsmail Bulut’un Ankara’daki yürüyüşü, yaşadığı haksızlığa karşı hakkını arama mücadelesinin sembolü haline gelirken, halkın da dikkatini çeken birçok konuyu gündeme getirerek adaletsizliğe karşı toplumsal duyarlılık oluşturmayı hedeflemektedir. Bulut’un cesur adımı, adalet arayışında olan birçok kişiye örnek olabilecek niteliktedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mobbinge Maruz Kaldı, İşten Atıldı, Adana’dan Ankara’ya Yürüyor: CHP’li Belediye Skandalı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin