1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Motokuryeler Kadıköy’de Konvoy Oluşturdu – Adalet İstiyoruz

Motokuryeler Kadıköy’de Konvoy Oluşturdu – Adalet İstiyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadıköy’de bir araya gelen Türkiye Motosiklet Platformu ve İstanbul Kuryeler Federasyonu, 19 Mayıs’ta konvoy düzenledi. Motosiklet sürücüleri ve motokuryelerden oluşan kalabalık, Balıkesir’de öldürülen üniversite öğrencisi motokurye Ata Emre Akman, Ankara’da öldürülen motokurye Samet Özgül ve İzmir’de bir yolcusu tarafından öldürülen taksici Oğuz Erge’yi andı. Türkiye Motosiklet Platformu Yönetim Kurulu Başkanı, cezaların en üst seviyeden verilmesini talep etti ve pişmanlık hükümlerine karşı çıktı.

Türkiye Motosiklet Platformu ve İstanbul Kuryeler Federasyonu üyeleri, motosiklet sürücüleri ve motokuryeler, Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda konvoy düzenledi. Konvoy öncesinde, Ata Emre Akman, Samet Özgül ve Oğuz Erge anıldı. Yapılan basın açıklamasında, cezaların caydırıcı olması ve yasal düzenlemeler talep edildi.

İstanbul Kuryeler Federasyonu eş başkanı Murat Tomris, moto kuryelik mesleğinin tehlikeli meslekler sınıfına dahil edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, cinayete kurban giden motokuryeler için adalet talep etti. Kızıl Elma Motosiklet Kulübü Kurucu Genel Başkanı Meryem Zengin de adaletin sağlanması çağrısında bulundu.

12 yaşındaki Aslıhan Ülgen, motor sürmek istemesine rağmen korktuğunu belirterek, yaşadığı endişeyi dile getirdi. Konvoyun ardından Türkiye Motosiklet Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Fatih Özsoy, ailelerin endişelerini ve motokurye mesleğinde işlenen suçları eleştirdi. İstanbul Kuryeler Federasyonu eş başkanı Murat Tomris, meslek cinayetlerinin artışına dikkat çekerek yasal düzenlemeler ve ağır cezalar talep etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Motokuryeler Kadıköy’de Konvoy Oluşturdu – Adalet İstiyoruz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin