1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk: “Terörle Mücadele Harekâtında Son Durum!”

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk: “Terörle Mücadele Harekâtında Son Durum!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başlıklı habere göre Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. Tuğamiral Aktürk, kıymetli basın mensuplarını Millî Savunma Bakanlığı Basın Bilgilendirme Toplantısı’na hoş geldiniz diyerek başladı. Bakanlığın tüm birlik ve kurumlarının devletin bekası, ülkenin savunma ve güvenliği için kararlılıkla çalıştığını belirtti.

Tuğamiral Aktürk, terörle mücadele harekâtı hakkında da bilgi verdi. Tehditleri sınırların ötesinden başlayarak bertaraf etmeyi öngören terörle mücadele kapsamında Irak ve Suriye’nin kuzeyinde son bir haftada etkisiz hale getirilen 45 terörist olduğunu, 1 Ocak’tan bu yana etkisiz hale getirilen toplam 2.194 teröristin bulunduğunu açıkladı. Irak’ın kuzeyindeki terör yuvalarına kilit vurmayı sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlere ait mağara ve sığınaklar ile arama-tarama faaliyetlerinde silah, mühimmat ve diğer malzemeler ele geçirdi.

Hudut güvenliği hakkında da bilgi veren Aktürk, son bir haftada yakalanan yasa dışı geçişler ve hududu geçemeden engellenen kişi sayılarını paylaştı. Aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerinin uluslararası misyonlar ve ikili ilişkiler çerçevesinde bölgesel ve küresel barışa katkı sağladığını belirtti. Aktürk, NATO ve diğer uluslararası kuruluşlarla iş birliğine devam ettiklerini vurguladı.

Öğrenci ve personel temin faaliyetlerinin planlandığı şekilde devam ettiğini de belirten Aktürk, milli savunma sanayi ürünleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin imkânlarının artırıldığını söyledi. Ayrıca Eurofighter ve F-16 tedarikleri konusundaki çalışmalara da değindi.

Haberde ayrıca Kilis yakınlarına düşen roket mühimmatıyla ilgili bilgilere de yer verildi. Suriye’de yaşanan hareketlilikle ilgili güçlerin tedbir aldığı ve sahadaki faaliyetleri takip ettiği belirtildi. İsrail’in Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü’ne saldırısı ve Türkiye’nin bu konudaki tutumu da haberde detaylıca ele alındı.

Son olarak, Milli Savunma Bakanlığı’nın faaliyetleri, terörle mücadele, hudut güvenliği, uluslararası misyonlar, savunma sanayi, öğrenci ve personel temin faaliyetleri gibi konuların yanı sıra İsrail’in BM Lübnan Geçici Barış Gücü’ne saldırısı gibi gelişmeler hakkında detaylı bilgiler verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk: “Terörle Mücadele Harekâtında Son Durum!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin