1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MSB Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı Rehberliğinde Önemli Gelişmeler

MSB Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı Rehberliğinde Önemli Gelişmeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlık tarafından haftalık basın bilgilendirme toplantısının yapıldığını duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelesinin, sahadaki gerekliliklerle uyumlu, alışılmadık ve öngörülemez bir düzeyde devam ettiğini belirtti. 1 Ocak’tan bugüne kadar toplam 1.000 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve geçen hafta içinde Irak’ın kuzeyinden kaçan 2 PKK’lı teröristin Hudut Karakolu’na teslim olduğunu açıkladı. Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde yapılan arama-tarama faaliyetleri sırasında teröristlere ait silahlar ve mühimmatların ele geçirildiğini belirtti.

Pençe-Kilit Harekâtı’nda toplam 931 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 1.970 silah ile 837.630 mühimmatın ele geçirildiğini ifade etti. Hudut Güvenliği konusunda da detaylar veren müşavir, 01 Ocak’tan itibaren yakalanan 3.981 kişinin olduğunu ve bu yıl içinde engellenen kişi sayısının 54.117 olduğunu belirtti. Ayrıca, Bakanın son ziyaretleri ve gerçekleşen görüşmeler hakkında bilgi verdi.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümü etkinlikleri planlandığını, barış ve huzur getiren Kıbrıs Barış Harekâtı’nın anısının çeşitli etkinliklerle kutlanacağını açıkladı. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin kararını memnuniyetle karşıladıklarını ve bölgedeki saldırılara son verilmesi çağrısında bulunduklarını belirtti.

Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetlerinin eğitim ve tatbikat faaliyetleri ile uluslararası görevler hakkında bilgi verdi. Savunma sanayi konusunda da gelişmeleri paylaştı ve tasarruf tedbirleri konusundaki yanıtlarını aktardı. Son olarak, Ukrayna Savunma Bakanı’nın Türkiye ziyareti hakkında detaylar vererek toplantıyı sonlandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MSB Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı Rehberliğinde Önemli Gelişmeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin