1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MSB: Son bir haftada 94 terörist etkisiz hale getirildi!

MSB: Son bir haftada 94 terörist etkisiz hale getirildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında son bir haftada 94 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında terör operasyonlarına ilişkin detayları paylaştı. Bu çerçevede, son bir haftada arananlar listesinde bulunan 94 teröristin etkisiz hale getirildiği, 1 Ocak 2024’ten itibaren ise Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplamda 1521 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi aktarıldı.

Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid’in eşi ve eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin baldızı Shanaz İbrahim Ahmed’in Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarını eleştiren açıklamalarına da karşılık verildi. Bakanlık kaynakları, Shanaz İbrahim Ahmed’in söz konusu iddialarının asılsız olduğunu belirtirken Irak’ın genelini yansıtmadığı vurgulandı. Ayrıca, Türkiye ile Irak arasında terörle mücadele konusunda işbirliğinin devam ettiği ve terörizmin karşısında kararlı bir duruş sergilendiği vurgulandı.

Twitter hesabından Türkiye’yi hedef alan Ahmed’in iddialarıyla ilgili olarak, 602 köyün tehdit altında olduğu, bir okul ve bir Süryani kilisesinin saldırılar sonucunda zarar gördüğü iddialarına da yanıt verildi. Bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilirken, Türkiye’nin terörle mücadelesinin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Öte yandan, ABD’nin Suriye’ye Avenger Stinger Hava Savunma Sistemlerini nakletmesine ilişkin olarak da bakanlık kaynaklarından bir açıklama geldi. ABD’den beklentinin, terör örgütü PKK/YPG-SDG’ye verilen destek ve yardımların sonlandırılması ve terörle mücadelede samimi bir destek sağlanması olduğu ifade edildi. Benzer şekilde, İdlib’deki M4 karayolunda Rusya ile yapılan ortak devriyelerin durumuyla ilgili olarak da görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Sonuç olarak, Milli Savunma Bakanlığı yürüttüğü operasyonlarla terör örgütlerine karşı kararlı ve etkin bir mücadele verirken, Türkiye’nin uluslararası alanda terörle mücadele konusundaki duruşunu da net bir şekilde ortaya koymaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MSB: Son bir haftada 94 terörist etkisiz hale getirildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin