1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MSB: Terör İnlerine Hava Harekatı! 🚀

MSB: Terör İnlerine Hava Harekatı! 🚀

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde bölücü terör örgütünce kullanılan mağara, sığınak ve depolardan oluşan 24 hedefin hava harekatıyla imha edildiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı kapsamında, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflere hava harekatı düzenlendiği ve bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak ve depolardan oluşan 24 hedefin imha edildiği belirtildi.

Harekatta, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye devam edeceği ifade edildi. Bu harekat sırasında düşman unsurları zarar vermemesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

Güçlü ve kararlı bir şekilde terör unsurlarına karşı mücadeleye devam edildiği belirtildi. PKK/KCK ve diğer terörist unsurların etkisiz hale getirilerek Irak kuzeyinden halk ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarının bertaraf edilmesi ve hudut güvenliğinin sağlanması amacıyla 18 Eylül 2024 tarihinde Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde terörist hedeflere hava harekatı düzenlendi. Bu operasyonla 24 hedef imha edildi ve çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkenin ve milletin güvenliği için terörle mücadeleye kararlılıkla devam edecek ve gereken tüm tedbirler alınarak masum insanların, dost ülkelerin, tarihi ve kültürel mirasın ve çevrenin zarar görmemesi sağlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MSB: Terör İnlerine Hava Harekatı! 🚀
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin