1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MSB Tuğamiralden üçüncü dünya savaşı açıklaması: TSK her türlü senaryoya hazır!

MSB Tuğamiralden üçüncü dünya savaşı açıklaması: TSK her türlü senaryoya hazır!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlık Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Salonu’nda haftalık bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantı sırasında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın üçüncü dünya savaşı ihtimaline dair açıklamaları gündeme geldi. Bakanlık kaynakları, bu konuyla ilgili olarak yapılan soruları cevapladılar. Buna göre, birinci ve ikinci dünya savaşlarındaki gibi toplu bir riskin bulunup bulunmadığı sorusuna karşılık, savunma ve güvenlik ile ilgili planların sürekli güncellendiği ve Türkiye’nin en hazırlıklı ülkelerden biri olduğu vurgulandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dinamik bir ordu olduğu ve barışı destekleme faaliyetlerinin yanı sıra her türlü senaryoya hazır olduğu belirtildi.

Bakanlık kaynakları ayrıca, gazetecilerin Suriye sınırında yaşanan ‘makam aracıyla insan kaçakçılığı’ olayına ilişkin sorusunu yanıtladı. Buna göre, bir tuğgeneralin makam aracıyla insan sevkiyatı yaptığının tespit edildiği ve konunun adli makamlara sevk edildiği açıklandı. Olayın başında tuğgeneralin dahli olup olmadığının belirlenemediği ancak komutan sorumluluğu kapsamında emekliye sevk edildiği ifade edildi. Hazırlık soruşturması sonucunda gözaltı kararı verilmesiyle ilgili idari ve adli süreçlerin birbiriyle bağlantılı olarak yürütüldüğü vurgulandı. TSK içerisinde disipline ve kanunlara aykırı hareket eden herkesin rütbesine bakılmaksızın gerekenin yapıldığı belirtildi.

Tuğamiral Zeki Aktürk’ün bilgilendirme toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sahip olduğu dinamik yapının altı çizildi. Ordunun sürekli faaliyetler icra ettiği, kendi planlarını ve lojistiğini test ettiği ve onaylattığı vurgulandı. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin barışı destekleme faaliyetleri yürüttüğü ve her türlü senaryoya hazır olduğu belirtildi.

Genel olarak, MSB’nin haftalık bilgilendirme toplantısında dünya barışının devam etmesi temennisinde bulunuldu ve üçüncü dünya savaşı gibi bir olumsuz senaryoya karşı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hazır olduğu vurgulandı. Konuşmalar sırasında Türkiye’nin savunma planlarını güncellediği ve en hazırlıklı ülkeler arasında olduğu vurgulandı. Ayrıca, TSK içerisinde yaşanan olaylara karşı hızlı ve etkili adımların atılacağı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MSB Tuğamiralden üçüncü dünya savaşı açıklaması: TSK her türlü senaryoya hazır!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin