1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. MTV Ücreti Yüzde 45 Oranında Artabilir! Detaylar Burada!

MTV Ücreti Yüzde 45 Oranında Artabilir! Detaylar Burada!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MTV, araçların kayıt ve tescil işlemlerinin gerçekleştirildiği vergi dairesi tarafından her yıl Ocak ayında yıllık olarak tahsil edilen bir vergidir. MTV, Ocak ve Temmuz aylarında eşit 2 taksitte ödenmektedir. Bu yılın başında Motorlu Taşıtlar Vergisi artışı yüzde 58,46 olarak belirlenmiş olup, 2025 yılı zammı ise aynı şekilde yeniden değerleme oranına göre belirlenecektir.

2025 yılı ile birlikte MTV ücretleri de değişecek. Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl’ün verilerine göre, Kasım ayında açıklanacak olan yeniden değerleme oranı yüzde 45 civarında olabilir. Eğer Cumhurbaşkanı yeniden değerleme oranını belirlemezse, 2025 yılında MTV ücretleri yüzde 45 oranında artacaktır.

Gelecek aylarda enflasyonun yüzde 3 seviyelerinde artması beklenmektedir. Bu durumda, 2024 yılı yeniden değerleme oranı düşünüldüğünde yüzde 45 seviyesinde olacaktır. YDO oranı aşağı olsa bile yüzde 43’ü geçecektir.

2025 yılı MTV ücretleri, Kasım ayında açıklanacak olan YDO’ya bağlı olacaktır. Eğer YDO yüzde 45 olarak açıklanırsa, bazı araçların MTV tutarlarında önemli artışlar yaşanacaktır. Örneğin, 1301-1600 cc arasındaki otomobiller için 1-3 yaş arası en düşük motor hacimli araçlar için MTV tutarı 2024 yılında 5.851 TL iken, 2025 yılında YDO ile 8.484 TL olacaktır. Benzer şekilde diğer motor hacimleri için de artışlar söz konusudur.

MTV için 2024 yılı başında yüzde 58,46 oranında zam yapılmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden değerleme oranında indirim yapmamıştır.

Yeniden değerleme oranından etkilenecek vergi ve ceza örnekleri arasında Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gibi birçok vergi ve ceza yer almaktadır. Bazılarında Cumhurbaşkanının yetkisi bulunurken, bazılarında bulunmamaktadır. Araç Muayene Ücretleri ise beş yılda bir yüzde 20 oranında artırılabilmektedir. Trafik cezaları ise Cumhurbaşkanının yetkisi dışındadır. Bu durumlar vergi ve ceza ödemeleri üzerinde doğrudan etkili olmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MTV Ücreti Yüzde 45 Oranında Artabilir! Detaylar Burada!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin