1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Muayene Sırasında Cinsel Saldırı! Doktor Tutuklandı

Muayene Sırasında Cinsel Saldırı! Doktor Tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da mide ve bağırsak rahatsızlıkları çeken bir kadın, geçen yıl Kepez Devlet Hastanesi’nde 5 yıldır görev yapan bir gastroenterolog uzmanı tarafından muayene edildi. Kadın daha sonra doktorun kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hastane yönetimine şikayette bulundu, ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılığın durumu Sağlık Bakanlığı’na iletmek üzerine doktor hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda doktorun 2018’den bu yana birkaç hastaya cinsel saldırıda bulunduğu tespit edildi ve tutuklandı.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada doktor hakkında nitelikli cinsel saldırı suçundan ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi. İddianamede, doktorun pek çok hastasına cinsel saldırıda bulunduğu belirtilerek, 7 kadın hastaya karşı suç işlediği ifade edildi. Davayı takip eden hastalar da mahkemeye katıldı.

Doktor mahkemede yaptığı savunmada, hastalarına İBS (huzursuz bağırsak sendromu) tanısı koyduğunu ve tedavileri için psikologa sevk ettiğini belirtti. İBS hastalığının teşhisinin zor olduğunu dile getirerek, muayene sırasında agresif olmasının gerektiğini savundu.

Doktor, hastalarından birinin ani hareketlerle muayeneyi terk etmesini sinirlenmesine bağladı ve suçlamaları reddetti. Mahkeme, şikayetçilerin ifadelerini dinledikten sonra duruşmayı erteledi ve tanıkların dinlenmesi için zaman verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muayene Sırasında Cinsel Saldırı! Doktor Tutuklandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin