1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Muğla ve İzmir’de Alevlerle Mücadele Devam Ediyor: İşte Son Durum!

Muğla ve İzmir’de Alevlerle Mücadele Devam Ediyor: İşte Son Durum!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla ve İzmir’de artan orman yangınlarına karşı mücadele devam ediyor. Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan Yava Mahallesi ile Ula ilçesindeki Karadere mevkisinde dün başlayan yangınlarla mücadelede Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri hava ve kara araçlarıyla müdahale etti. Gece boyunca süren söndürme çalışmalarına gece görüşlü 3 helikopter de destek verdi. Ekipler, bölgedeki yangını kontrol altına almak için söndürme ve soğutma çalışmalarını sürdürmektedir.

Diğer yandan İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan Şaşal Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda 17 Ağustos’ta başlayan yangına ekipler karadan müdahale etmeye devam ediyor. Sabahın aydınlanmasıyla birlikte bölgeye 5 uçak ve 8 helikopter ile destek verilmeye başlandı. Yangın bölgesinde İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 18 arazöz ve 7 su ikmal aracı da görev yapıyor. Rüzgarın etkisinin azalmasıyla birlikte ekipler, yangını kontrol altına almaya çalışmaktadır. İzmir Valisi Süleyman Elban, Şaşal Mahallesi’ndeki orman yangınının kopan elektrik telinin çıkardığı kıvılcım ve kısa devre nedeniyle başladığını açıklamıştı.

Toplamda Muğla ve İzmir’de devam eden yangınlar için onlarca ekip çalışmaktadır. Yangınların söndürülmesi ve kontrol altına alınması için gece gündüz demeden mücadele sürdürülmektedir. Her iki bölgedeki orman yangınlarının büyümeden kontrol altına alınması ve can kaybı yaşanmaması için ekipler büyük çaba sarf etmektedir. Başta ormanlar olmak üzere, çevredeki yerleşim alanlarının da zarar görmemesi adına yoğun çaba harcanmaktadır.

Muğla ve İzmir’deki yangınlar, bölgedeki vatandaşları da endişelendirmektedir. Yangınlar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan insanlar, güvenli bölgelere tahliye edilmiş ve gerekli yardım ve destekler sağlanmaktadır. Tüm bu mücadelelerin amacı, doğal yaşamın ve canlıların korunmasıdır. Yangınların sebep olduğu tahribatın en aza indirilmesi için süren çalışmalar, tüm ekiplerin özverili çabalarıyla devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muğla ve İzmir’de Alevlerle Mücadele Devam Ediyor: İşte Son Durum!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin