1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Muğla’da Düzensiz Göçmenlerin Yürek Burkan Hikayesi: Bodrum Açıklarında Kurtarıldılar!

Muğla’da Düzensiz Göçmenlerin Yürek Burkan Hikayesi: Bodrum Açıklarında Kurtarıldılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın popüler turistik bölgelerinden Bodrum ilçesinin açıklarında, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü operasyon sonucunda yüzmekte olan düzensiz göçmenlerin kurtarıldığı bildirildi. Sahil Güvenlik’in internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Bodrum’un denizlerinde yüzerken Yunanistan’a gitmeye çalışan ve zor durumda kalan göçmenlerden bir yardım çağrısı geldi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik ekipleri hemen harekete geçerek bölgeye gönderildi.

Sahil Güvenlik ekiplerinin koordineli çalışması sonucunda düzensiz göçmenler kurtarıldı ve gemiye alındı. Zorlu deniz şartlarında yüzmeye çalışan göçmenlerin bitkin düşmesi nedeniyle yardıma ihtiyaç duydukları belirlendi. Kurtarılan göçmenlerin sağlık durumlarına da özen gösterilerek gereken ilk müdahaleler yapıldı.

Kurtarılan düzensiz göçmenler, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından alınarak işlemler için İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Sınırdışı işlemleri için gerekli prosedürlerin başlatılacağı belirtildi. Bu tür operasyonlarla yurt dışına geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerin engellenmeye çalışıldığı vurgulandı.

Son zamanlarda Ege Denizi ve çevresinde düzensiz göçmenlerin yasa dışı yollarla diğer ülkelere geçmeye çalıştığı sıkça yaşanan bir durum. Sahil Güvenlik ekipleri de bu bölgelerde sürekli olarak göçmenleri yakalamak ve kurtarmak için çalışmalar yürütmektedir. Ancak denizde tehlikeli yolculuklara rağmen bazı göçmenlerin kurtarılamadığı ve hayatını kaybettiği de üzücü bir gerçektir.

Bu tür operasyonlarla düzensiz göçmenlerin hayatlarının korunmaya çalışıldığı ve yasadışı geçişlerin engellenmeye çalışıldığı bilinmektedir. Sahil Güvenlik ekipleri, bu tür durumlarda hızlı ve etkili müdahaleler yaparak göçmenleri kurtarmaya devam edeceklerini belirttiler. Ayrıca, vatandaşların da benzer durumlarda acil yardım çağrısı yapabilecekleri hatları kullanmaları gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muğla’da Düzensiz Göçmenlerin Yürek Burkan Hikayesi: Bodrum Açıklarında Kurtarıldılar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin