1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Muğla’nın 5 Köyünde Büyük Tehlike! Bodrum ve Milas’ta İmara Açılacak 400 Hektarlık Ormanlık Alan ve Yayla İçin Halk Ayaklandı!

Muğla’nın 5 Köyünde Büyük Tehlike! Bodrum ve Milas’ta İmara Açılacak 400 Hektarlık Ormanlık Alan ve Yayla İçin Halk Ayaklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde bulunan ve içerisinde yanan ormanlık alan ile Mumcular Barajı’nın yer aldığı 5 köyü barındıran yaklaşık 400 hektarlık ormanlık alan ve yaylak, Muğla Milas-Bodrum Fesleğen Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi adı altında imara açılmak istenince Bodrum ve Milaslılar tepkilerini gösterdi. TMMOB İlçe Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen eylem ve basın açıklamasına STK temsilcileri, Bodrum Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri, 5 köyün muhtarı ve vatandaşlar katıldı. Ellerinde “Doğama Suyuma Fesleğen’ime Dokunma” yazılı pankartlarla gelenler, cennet yaylalarını ve asırlık ormanları cehenneme çevirecek projeye karşı çıktı.

TMMOB İlçe Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Mustafa Erdoğan, Muğla Milas-Bodrum Fesleğen Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları içinde imar planlarının onaylandığını belirtti. Bu planlar içinde Çamseki Mevkii Özel Proje Alanı Amaçlı 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Hüküm Değişikliği, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı bulunmaktadır. Erdoğan, bu planların bölgedeki orman, tarım arazileri ve yaylaları etkileyeceğini belirtirken Muğla Barosu’nun daha önce açtığı dava sonucu iptal edilen bir benzer plan nedeniyle doğal yaşamın zarar gördüğünü dile getirdi.

Fesleğen Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi içinde bulunan 5 köyde yüzlerce hektar orman, tarım ve yayla alanını kapsayan planın, bölgenin tamamen yok olmasına neden olabileceğine dikkat çekildi. Planlama alanının içinde Mumcular Barajı’nı da barındırdığını belirten Erdoğan, su kaynaklarının ve doğal yaşam alanlarının korunması için bu plana karşı olduklarını vurguladı.

Planın açıklama raporunda, bölgedeki orman alanlarının, tarım arazilerinin, derelerin ve doğal manzara teraslarının turizm potansiyeli olarak gösterildiği ancak planın aslında bölgenin tamamen rant amaçlı bir şekilde imara açılmasını hedeflediği belirtildi. Planlama alanında Mumcular Barajı’nı besleyen su kaynaklarının bulunduğunu ve yeni yapılaşmaların bu kaynaklara zarar verebileceği açıklandı.

Eylemciler, “Doğama, Suyuma Fesleğenime Dokunma” sloganları atarak ve alkışlarla tepkilerini dile getirdi. TMMOB tarafından Muğla İdare Mahkemesi’nde açılan davayla bu planın iptali için mücadele edileceği belirtildi. Sadece betonlaşmanın ve rantın düşünüldüğü bu planın, bölgedeki ekolojik dengeyi ve yerel ekonomiyi olumsuz etkileyeceği vurgulandı. Projenin hayata geçmesi durumunda bölgeye yeni nüfus ve yük getireceği ve doğal yaşam alanlarının zarar göreceği endişesi dile getirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muğla’nın 5 Köyünde Büyük Tehlike! Bodrum ve Milas’ta İmara Açılacak 400 Hektarlık Ormanlık Alan ve Yayla İçin Halk Ayaklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin