1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Muğla’nın Bodrum İlçesinde Son 2 Günde 3’üncü Patlama: 4 Mahallede 24 Saatlik Su Kesintisi!

Muğla’nın Bodrum İlçesinde Son 2 Günde 3’üncü Patlama: 4 Mahallede 24 Saatlik Su Kesintisi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, son 2 gün içerisinde yaşanan üçüncü ana su isale hattı patlaması nedeniyle 4 mahallede 24 saatlik su kesintisi yaşandı. Bodrum Yarımadası genelinde son 10 yılda ana isale hatlarında 3 binden fazla patlama meydana geldiği belirtildi.

İlk olarak Akyarlar ve Yahşi mahallelerinde patlama meydana gelen Bodrum’da, dün akşam saatlerinde Ortakent Mahallesi’nde de ana su isale hattında bir patlama yaşandı. Patlama sonucunda yolda büyük bir çukur oluşurken, kaldırım da yarıldı.

Patlama sonrasında tonlarca su boşa aktı ve bölgeye hızla müdahale eden belediye ekipleri, onarım çalışmalarına başladı. Çukur içerisinde biriken su tahliye edilirken, Ortakent, Yahşi, Gürece ve İslamhaneleri mahallelerinde 24 saatlik su kesintisi yaşandı.

Son bir ay içerisinde Bodrum’da 9 ana isale hattı patlarken, son 10 yılda ise 3 binden fazla ana isale hattında patlama meydana geldiği kaydedildi. Bu durum, bölgedeki su altyapısının ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Yaşanan patlamalar nedeniyle Bodrum Yarımadası’nda su kesintileri ve altyapı sorunları artarken, belediye ekipleri sürekli olarak onarım ve bakım çalışmaları yapmaya devam ediyor. Ancak, hızla artan patlama sayısı ve su kesintileri, bölge sakinlerini olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Bodrum’daki su patlamalarının ana sebepleri arasında, eskiyen su boruları, hava şartları ve arazi yapısı gibi faktörler bulunuyor. Bu sorunların çözümü için bölgede altyapı çalışmalarının hızla tamamlanması ve yeni su isale hatlarının yapılması gerekiyor. Aksi halde, Bodrum’da yaşanan su kesintileri ve patlamaların sık sık tekrarlanması kaçınılmaz olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muğla’nın Bodrum İlçesinde Son 2 Günde 3’üncü Patlama: 4 Mahallede 24 Saatlik Su Kesintisi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin