Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, diplomatik temasları ve iş birliği çalışmaları ile Muğla’ya yaklaşık 100 Milyon TL değerinde hibe kazandırmayı hedefliyor. Muğla (İGFA) – Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Dünya Kenti Muğla vizyonu doğrultusunda Berlin, Paris, Londra gibi önemli Avrupa başkentleri ile diplomatik temaslar kurarak uluslararası kuruluşlarla hibe desteği sağlamak amacıyla önemli görüşmeler gerçekleştirdi.
Başkan Aras, İngiltere, Almanya ve Fransa ziyaretlerinde bölgesel göç sorunları, iklim krizi ve biyolojik çeşitlilik gibi küresel öneme sahip konuları masaya yatırdı. Bu süreçte, çeşitli uluslararası kuruluş ve temsilcileriyle görüşmeler yaptı ve Muğla için olası hibe desteklerini değerlendirdi. Başkan Aras, “Küresel sorunlara yerel çözümler üretmek ve sürdürülebilir bir gelecek için ortak çalışmalarda bulunmak bizim için büyük bir öncelik. Muğla’yı dünya kenti vizyonu doğrultusunda kalkındırmak için bu temaslarda bulunuyoruz. 2025 yılı Haziran ayına kadar 37 Milyon TL hibe almayı hedefledik ve bunun üzerine 63 Milyon TL daha hibe için gerekli anlaşmaları planladık,” dedi.
Başkan Aras: “Uluslararası Temaslarımız Sonuç Vermeye Başladı”
Başkan Aras, yürütülen projelerden sonuç almaya başladıklarını belirtti. Avrupa Birliği’nden kültürel etkinlikler için 343 bin TL hibe aldıklarını duyurdu. Ayrıca, Avrupa Birliği ve Japonya Büyükelçiliği gibi prestijli kurumlardan alınan desteklerle toplamda 100 milyon TL hibe alınmasının hedeflendiğini vurguladı. Bu projeler arasında kültürel etkinliklerin desteklenmesi, iklim krizine yönelik çözümler ve dezavantajlı bireyler için destek paketleri yer alıyor.
Aralık Ayında Hibe Başvuruları ve Öne Çıkan Projeler
Avrupa Birliği’nden 343 Bin TL’lik Kültürel Etkinlik Hibesi Alındı
Avrupa Birliği’nin Erasmus+ European Solidarity Corps programı kapsamındaki “Haydi Tiyatroya” projesi, 343 bin TL hibe desteğiyle kabul edildi. Bu proje, sanatsal farkındalığı artırmayı ve kültürel etkileşimlerin güçlenmesini hedefliyor.
Dezavantajlı Bireyler İçin Hijyen Desteği Projesi
Japonya Büyükelçiliği’nin Yerel Projelerde Hibe Programı çerçevesinde “Dezavantajlı Bireylere Mobil Araç Banyo ve Hijyen Desteği” projesine başvuru yapıldı. Proje, dezavantajlı bireylerin temel hijyen ihtiyaçlarına çözüm sunmayı amaçlıyor ve kabul edilmesi durumunda projeye 5 Milyon TL hibe sağlanacak.
İklim Değişikliği İçin 56 Milyon TL’lik Hibe Başvurusu
Avrupa Birliği Türkiye İklim Değişikliği Hibe Programı (EU-TR CCGP) kapsamında iki önemli proje için toplamda 56 milyon TL hibe başvurusu yapıldı. Bu projelerden ilki, GHG Institute (İtalya) ortaklığıyla oluşturulmuş ve “Budama Atıklarının Geri Dönüşüm Yoluyla Yerel İklim Eyleminin Güçlendirilmesi” baş