1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Muhalif Belediyelere Kredi Sağlanmıyor: Van Edremit Belediye Başkanı İddialı Açıklamalar Yaptı

Muhalif Belediyelere Kredi Sağlanmıyor: Van Edremit Belediye Başkanı İddialı Açıklamalar Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Edremit Belediye Eş Başkanı Cemil Komi, Ankara’ya yaptığı ziyaret sonrası İller Bankası’ndan kendilerine kredi sağlanmamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Komi, “Kredilerin sağlanmaması işlerin ve çalışmaların aksamasına sebep oluyor. Bu durum çifte standartları gözler önüne seriyor. Seçime bir ay kala bizden önceki yönetime hiç sorgulama yapılmaksızın kredi verilirken, biz proje sunmamıza rağmen kredi imkanı sağlanmıyor. Bu durum, muhalif belediyelerin zor duruma sokulmasına ve hizmet eksikliğine neden olmak için yapılan genel bir politikaya işaret ediyor” dedi.

Van Edremit Belediye Eş Başkanları Rabia Başak Koç ve Cemil Komi, kentteki basın temsilcileriyle bir araya gelerek belediyenin 6 aylık sürecini değerlendirdi. Edremit Seyirtepe Terası’nda gerçekleşen buluşmaya çok sayıda yerel ve ulusal basın kuruluşu temsilcisi katıldı.

Konuşmasında Eş Başkan Cemil Komi, belediyenin karşılaştığı ayrımcılığa ve zorluklara dikkat çekerek şunları söyledi: “Seçimden önce verilen sözlerin tutulmadığını ve projelerin engellendiğini yaşıyoruz. Eğitim Destek Programı’nda yaşadığımız sıkıntılar ve engellemeler, halkımıza verilen sözlerin gerçekleştirilemediğini göstermektedir. Özellikle muhalif belediyelere İller Bankası tarafından kredi verilmemesi, projelerin gerçekleşmesini engellemektedir.”

Eş Başkan Koç ise şunları belirtti: “Uyuşturucu kullanımı gibi önemli sorunlara karşı eğitim ve seminerler düzenlememiz gerekmektedir. Bu konuda mahallelerde farkındalık oluşturarak, toplumu bilinçlendirmek istiyoruz.”

Eş Başkanlar, Eğitim Destek Programı’yla ilgili yaşanan sorunları ve belediyenin projelerinin engellenmesini eleştirerek, çifte standartlarla karşı karşıya olduklarını belirttiler. Ayrıca, muhalif belediyelere kredi verilmediği için çalışmaların aksadığını ifade ettiler.

Van Gölü’nün korunması gerekliliğini vurgulayan Komi, DEM Belediyelerinin göz ardı edilmesinin siyasi bir tavır olduğunu dile getirdi. Gölün korunması ve geliştirilmesi için tüm belediyelerin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti. Bu şekilde Van Gölü’nün korunabileceğini ve havzanın geliştirilebileceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muhalif Belediyelere Kredi Sağlanmıyor: Van Edremit Belediye Başkanı İddialı Açıklamalar Yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin