1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Murat Kurum Çevre Bakanı Oldu

Murat Kurum Çevre Bakanı Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla ataması yapılan bir karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu karara göre, sağlık sorunları nedeniyle istifa eden ve talebi kabul edilen Mehmet Özhaseki’den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına Murat Kurum atandı. Atama, Anayasa’nın 104 ve 106’ncı maddeleri gereğince gerçekleşti.

Yeni Bakan Murat Kurum’un kısa özgeçmişi şu şekildedir: Ankara doğumlu olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1976 yılında doğmuştur. Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 1999 yılında mezun olmuş ve iş hayatına çeşitli özel kuruluşlarda başlamıştır. Farklı görevlerde bulunan Kurum, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atanmıştır.

Mehmet Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Uzun yıllar Kayseri’de belediye başkanı olarak hizmet veren Özhaseki, sonra farklı alanlarda görev alarak Türkiye’ye hizmet etmiştir. Ancak sağlık sorunları dolayısıyla bu görevi bırakma kararı almıştır.

Özhaseki, yaptığı açıklamada gelecekte de aile vakfında hizmet vermeyi planladığını belirtmiştir. Kendisinin ve ailesinin helal rızası alınmadan hiçbir şey yapmadığını vurgulamıştır. Ayrıca, milletten haklarını helal etmelerini istemiş ve Cumhurbaşkanı’na teşekkürlerini sunmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Murat Kurum Çevre Bakanı Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin