1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Müslüman Seçmenlerin Oy Tercihleri Belli Oldu: Yeşil Parti Adayı Öne Çıkıyor!

Müslüman Seçmenlerin Oy Tercihleri Belli Oldu: Yeşil Parti Adayı Öne Çıkıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemdeki önemli gündem maddelerinden biri olan ABD seçimlerine ilişkin yapılan anket, Müslüman seçmenlerin tercihlerini gözler önüne serdi. 5 Kasım tarihinde gerçekleşecek seçimlere sayılı günler kala, Müslüman seçmenlerin hangi adayı desteklediği büyük bir merak konusu haline geldi. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) tarafından 25-27 Ağustos tarihlerinde 1115 kayıtlı Amerikalı Müslüman seçmenin katılımıyla gerçekleştirilen ankette, Yeşil Parti adayı Dr. Jill Stein’in öne çıktığı ortaya çıktı. Anket sonuçlarına göre, Stein, Arizona’da yüzde 35, Michigan’da yüzde 40 ve Wisconsin’de yüzde 44 oranında Müslüman seçmenlerin oylarını almada rakipleri arasından birinci çıktı.

Demokrat aday Kamala Harris, Georgia’da yüzde 43, Pennsylvania’da yüzde 37 oy alarak öne çıkarken, Cumhuriyetçi aday Donald Trump, sadece Nevada’da yüzde 27 oy alarak Müslüman seçmenler arasında en fazla oyu alan aday oldu. Anket sonuçlarının ardından Yeşil Parti adayı Stein, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Müslüman Amerikalı seçmenler arasında önde olduklarını belirterek mevcut sistemi endişelendirdiklerini söyledi.

CAIR Hükümet İşleri Direktörü Robert S. McCaw ise verilerin açıklanmasının ardından yaptığı uyarıda, başkan adaylarının Müslüman Amerikalıların hassasiyet gösterdiği konuları göz ardı etmemeleri gerektiğini vurguladı. McCaw, bu topluluğun önemini görmezden gelmenin ve oylarını hafife almanın, özellikle seçim sonuçlarının dar farklarla belirlendiği salıncak eyaletlerde büyük hata olabileceği uyarısında bulundu.

Anket verilerine göre, Demokrat Parti adayı Kamala Harris yüzde 29,4 ile en fazla destek gören aday olarak öne çıkarken, onu yüzde 29,1 ile Yeşil Parti adayı Stein takip etti. Cumhuriyetçi aday Trump ise yüzde 11,2 oy oranıyla üçüncü tercih oldu. Cinsiyet bazında incelendiğinde, Müslüman erkeklerin yüzde 29’u Harris’e, kadınların ise yüzde 34’ü Stein’e oy vermeyi planladıklarını bildirdi.

Etnik temelli değerlendirildiğinde ise siyahi Müslümanların yüzde 55,3’ünün Harris’i desteklediği görülürken, beyaz, Arap ve Türk kökenli Müslümanların yüzde 32,7’si Stein’i tercih etti. Ankete katılan Müslüman seçmenlerin yüzde 16,5’i ise henüz kararsız olduklarını belirterek herhangi bir aday ismi belirtmedi. Sonuç olarak, ABD’deki Müslüman seçmenlerin tercihlerinin seçim sonuçları üzerinde etkili olabileceği görülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Müslüman Seçmenlerin Oy Tercihleri Belli Oldu: Yeşil Parti Adayı Öne Çıkıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin