1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Muş’ta Çocukları Kaçırılan Aileler DEM Parti İl Binası Önünde Kararlıklarını Sürdürüyor

Muş’ta Çocukları Kaçırılan Aileler DEM Parti İl Binası Önünde Kararlıklarını Sürdürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muş ilinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukların aileleri, DEM Parti il binası önünde oturma eylemi yapıyor. Aileler, çocuklarını terör örgütünden kurtarmak için kararlı bir şekilde mücadele ediyor. DEM Parti il binası önünde haftalık olarak bir araya gelen aileler, çocuklarına kavuşma umuduyla “Anneler direniyor” ve “Yeter artık evlatlarımızı bırakın” pankartları açarak seslerini duyurmaya çalışıyor.

Bir baba olan Alaattin Koçhan, 8 yıldır oğlu Ersin’den haber alamadığını belirterek oğluna sesleniyor. Oğluna çağrıda bulunan Koçhan, “2016 yılında oğlum Ersin’i Bursa‘dan götürdüler. Her bayram bir tarafımız boş, her zaman yanımda bir eksiklik hissediyorum. Dağda dolaşmakla bir yere varılmaz. Seni devlet serbest bırakır, gel devlete teslim ol. Ben senin yerine hapis yatarım. DEM Parti ve PKK’dan oğlumu istiyorum. Onların çocuğu olsa kabul ederler mi? 8 yıldır oğlumdan haber alamıyorum” diyor.

Anne Gülbahar Teker ise, 5 yıldır DEM Parti il binası önünde nöbet tuttuklarını dile getiriyor. DEM Parti ve PKK’dan korkmadıklarını söyleyen Teker, tüm ailelerden destek beklediklerini ifade ediyor. Ailelerin çocuklarına kavuşmak için verdikleri mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Teker, “Anneler-babalar artık ağlamasın. Herkesin bize destek olmasını istiyoruz ama kimse bize destek vermiyor. PKK ve HDP’den korkmasınlar. Eylemimize devam edeceğiz” diyor.

Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’nın elinden kurtarmak isteyen ailelerin eylemi devam ediyor. Aileler, çocuklarına kavuşma umuduyla DEM Parti il binası önünde düzenledikleri oturma eylemiyle dikkat çekiyor. Toplumdan destek bekleyen aileler, çocuklarına ulaşabilmek için kararlı bir şekilde mücadele ediyor. Her hafta toplanarak seslerini duyurmaya çalışan aileler, çocuklarının en kısa sürede güvende evlerine dönmesini istiyor. Anneler ve babalar, yıllardır çocuklarına kavuşma umuduyla çabalarken, DEM Parti ve PKK’dan çocuklarını istiyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muş’ta Çocukları Kaçırılan Aileler DEM Parti İl Binası Önünde Kararlıklarını Sürdürüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin