1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Mustafa Bozbey Malesef Şaşırtmıyor 2

Mustafa Bozbey Malesef Şaşırtmıyor 2

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Melek yüzlü şeytan Bozbey! Geçen yazımızı “Gelelim sonuca, Bozbey şu ana kadar yapmış olduğu görevlendirmelerde, CHP örgütünü hayal kırıklığına uğratmıştır.

Bu tepkilerin nedenini ve Bozbey’in kendisini örgütün üzerinde gördüğü için örgütten yükselen tepkileri, seçilebilmek için nasıl şeytanla işbirliği yaptığını, seçiminde katkısı olanları nasıl sattığını başka bir yazının konusu yapacağız ki,

Bu konu şimdiye kadar kamuoyunda açık seçik dillendirilmeyen bir konu olduğu için gözden kaçmasın.” diye bitirmiştik.

BİR ÖNCEKİ YAZIMIZIN DEVAMI OLARAK BU YAZIMIZDA

Bozbey’in gerçek yüzünden bahsedeceğiz. Bozbey, DSP den belediye başkanı seçildikten sonra dümdüz diyebileceğimiz, henüz yerleşimin neredeyse olmadığı bir ilçe olan Nilüfer’i imar planları ile yağmalamış, yaşanmaz bir hale getirmiştir.

Nilüfer’de bir tane düz sokak bulana hediye! vereceğim. Birlikte hareket ettiği AKP’li müteahhitler ve büyükşehir belediyesi ile sen benim sırtımı kaşı, ben senin sırtını kaşıyayım felsefesi ile hareket ederek, rant denizi içinde yüzmüştür.

Bu adam doğru dürüst akademik kariyeri olmayan biridir. İnşaat mühendisliğinde hiç bir deneyimi olmadan 1999 da, Ecevit rüzgarı ile DSP den belediye başkanı seçilen bu zat, Nilüfer’deki işleri, başkan yardımcısı olan Mimarlar Odası Başkanı Turgay Erdem sayesinde yapabilmiştir.

Yıllarca kendisini sırtlayan Turgay Erdem’i, kendisinden sonra Belediye Başkanı yapmışsa da, Turgay Erdem, Bozbey’in bitmek bilmez rant taleplerine karşılık vermediği için, son belediye seçimlerinde yeniden belediye başkanı olmaması için “Turgay Erdem Belediye Başkanı gösterilirse, Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığından istifa ederim” diyerek, Genel Merkeze rest çekmiştir.

Gerçi CHP Genel Merkezinde Bozbey’in ne kadar büyük rantçı olduğunu bilmeyen yoktur ama, Genel Merkez, maalesef yıllarca Bursa CHP de kimsenin ön plana çıkmasına izin vermeyen bu Bozbey çetesi nedeniyle, başkasını aday gösterme şansı bulamadığı için Bozbey’i mecburen Büyükşehir Belediyesi başkan adayı göstermek zorunda kalmıştır.

Bir adam düşünün, doğma büyüme Bursa’lı ve göçmen olsun, üç dönem belediye başkanlığı yapmış olsun ama hiç dostu olmasın, ne kadar garip bir durum değil mi, işte Bozbey tam da böyle biri. Üç dönem belediye başkanlığı yapmış, bir seçimde de Büyükşehir Belediye başkan adayı olmuş birinin Büyükşehir kadrolarının hazır olması gerekmez mi?

Seçim üzerinden bir ay geçmiş olmasına rağmen Bozbey’in şu ana kadar yapmış olduğu sadece dört şirket müdürlüğü, iki de genel sekreter yardımcılığı ataması var. Görüldüğü gibi Bozbey aslında kadrosu da, dostu da olmayan bir adam.

Şimdi atamalara bakarsak;


*Tarım A.Ş’ nin başına getirdiği Sedat Akar, İmam Hatip Mezunu biridir ve tarım ile ( dağlı olması dışında) uzaktan yakından bir ilgisi olmadığı gibi hayatında Bozbey’e yakınlığından başka da bir meziyeti yoktur. Büyükşehir belediyesinin tek kâr eden kuruluşunun bu şahsi teslim edilmesi faciadır.


*Burulaş’ın başına getilen Fahrettin Beşli, aslen MHP’li, sonradan AKP’lidir ama hiç bir zaman CHP’ li olmamıştır.


BUYURUN İnanmayan Olay gazetesi yazarı İhsan Aydın’ın 13.04.2017 tarihli yazısını okuyabilir. Ben küçük bir kısmını burada vereyim sizlere.

“CHP, Nilüfer, Büyükşehir ve Harmancık’tan sonra CHP Osmangazi Belediye Meclis Grubu’nda da bir fire verdi.
Aslına bu fire uzunca zamandır bekleniyordu.
İstifa, kendinsin listeye alan ismin hatırına ertelenmişti.
13 kişilik CHP Grubu ile 2014’ten bu yana ideolojik anlamda da frekansı tutmayan Fahrettin Beşli önceki gün partisinden istifa etti.
Oturumlarda CHP’lilerle aynı sıralara bile oturmayan Beşli’nin istifa edeceği siyaset ve belediye kulislerinde uzunca süredir konuşuluyordu.
O beklenti önceki gün gerçeğe dönüştü.
Dün istifayı teyit etmek için Beşli ile konuştuk.
Kendisi aynı zamanda Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun Başkanı olduğu Türk Dünyası Yörük ve Türkmen Birliği’nin de Genel Sekreteri.
Tatlıoğlu ile birlikte yurt çapında örgütlenme faaliyetleri yürütüyorlar.
Beşli ile telefonda konuştuk.
CHP’den istifa ettiğini doğruladı.
İstifa gerekçesini ise referandum öncesi duyurmayı doğru bulmadığı için daha sonra açıklayacağını söyledi.
Beşli;
“Ben zaten onlarla uyuşmuyordum. 3 yıl zor dayandım. Onlarla daha fazla aynı ortamda ismimin anılması yanlısı değilim. Artık daha fazla dayanamazdım. Bu yüzden istifa ettiğim bir dilekçe ile partiye ilettim” diye konuştu.
Beşli’nin meclis oturumlarında da CHP Grubu ile aynı dili konuşmadığı biliniyordu.
2014 yerel seçimlerinde CHP üyesi olarak meclise giren Beşli’ye bir partiye geçip geçmeyeceğini de sorduk.
Fahrettin Beşli, kalan sürede Osmangazi Belediye Meclisi’nde bağımsız üye olarak göreve devam edeceğini ifade etti.
Beşli’nin istifasıyla muhalefet bloğu biraz daha zayıflamış oldu.” gördüğünüz gibi Beşli CHP li değildir. O dönemi hatırlayanlar bilir, Beşli hiç bir meclis oylamalarında CHP grubu ile birlikte hareket etmemiş, AKP grubu ile birlikte oy kullanmıştır.

DEVAM EDELİM

Burulaş’a en uygun aday Remzi Çınar gibi biri varken bu adamın getirilmesi, kurumun iyi yönetilmesinin Bozbey’in umrunda olmadığı, şirketin başına gelecek kişinin rant düzenin bir parçası olmasının yeterli olduğunu düşündüğünün ispatıdır.

Remzi Çınar elektrik mühendisleri oda başkanlığı yapmış, Nilüfer Belediye Başkanlığı yardımcısı olmuş, üstelik Burulaş’ta çalışmış CHP nin değerlerinden biridir.

Ama dediğim gibi Bozbey’e partili, çalışkan, dürüst ve liyakat sahibi biri lazım değil ki.

O nasıl parayı indiririzin peşinde.


*Bozbey’in Jeotermal A.Ş’nin başına getirdiği Erman Aydıngün, maden mühendisidir. Bozbey bu kişiyi önce Nilüfer İlçe başkanı yapmak istemiş ancak üç adayın yarıştığı ilçe başkanlığı kongresinde Bozbey’in adayı olduğu için çok az oy almış ve seçilememiştir.

Önceki dönem il başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş ama yönetim kurulu çalışmalarına neredeyse hiç katılmadan dönemini tamamlamıştır. Bu göreve sadece Bozbey’e yakın olduğu için getirilmiştir.


Burkent A.Ş’nin başına getirilen İnan Keser, inşaat mühendisidir ama kendi işlerini bile yeterince idare edememiş, müteahhitlik işleri hiç de iyi gitmeyen biridir. Belediyecilik tecrübesi bulunmamaktadır. Geçmiş dönem il yönetim kurulu üyeliği yapmış ama yönetim kurulu çalışmalarında kendisini gören olmamıştır.

Hatta İsmet Karaca’nın milletvekilliği adaylığı için il başkanlığından istifası sonrası, Bozbey’in gazına gelip, İl Başkanı olma hayali kurmuşsa da, yönetim kurulu oylamasında aday bile olamamış,

Turgut Özkan’ın oy birliği ile il başkanı seçildiği oylamada hain damgası yemiştir. Bozbey’in gazına gelip il başkanlığına aday olması nedeniyle kendi grubuna ihanet ettiği için, parti içinde sevilmemektedir.


Gelelim genel sekreter yardımcılarına,

Muhtar Mehmet Aydın Saldız. Bu adamın Görükle, Kurtuluş mahalle muhtarlığı dışında bir meziyeti, bulunduğu pozisyona uygun eğitimi ve tecrübesi yoktur. Bozbey’e yakın biridir. Dediğim gibi Büyükşehir belediyesinin yenilecek olan rantının dışarıya çıkmaması için biçilmiş kaftandır kendisi.

Genel sekreter vekili Mehmet Yıldız. Bozbey’in Nilüfer Belediye Başkanı yapmak istediği ama Bozbey’e yakın diye genel merkez tarafından belediye başkanı yapılmayan kişidir. Özel okul koordinatörlüğü yapmıştır. Bozbey’in indir bindir yapacağı kadroya dahil olması kendisi için eksi yazacak bir durumdur.


Uzun sözün kısası, Bursa’da ve CHP kadrolarında yetenekli, liyakatli onca insan varken sadece Bozbey hayranı! olanların bir yerlere getirilmesi örgütte tepki ile karşılanmaktadır.

Zira bu kadronun üstelik AKP’nin meclis çoğunluğunun olduğu bir belediyede başarılı olma şansı yoktur. Partide yıllarca emek vermiş, AKP’nin zulmüne uğramış, parti başarılı olsun diye maddi ve manevi destek vermiş onca liyakatli kişi varken sadece Bozbey yalakası insanlara koltuk vermek Bozbey’in ne kadar partili olmadığının bir göstergesidir.

Bozbey’in Bursa içinde hangi karanlık kişilerle iş tuttuğu ve rantı nasıl yediği, kimleri kasası olarak kullandığı, en yakınlarına nasıl ihanet ettiği de diğer yazının konusu olsun.

DEVAMINI GÖR

2
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mustafa Bozbey Malesef Şaşırtmıyor 2
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin