1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Mustafa Kemal’in Askerleri Skandalı: Teğmenler Hedefte!

Mustafa Kemal’in Askerleri Skandalı: Teğmenler Hedefte!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mezuniyet töreninde Teğmenlerden ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganının yükseldiği ve Cumhurbaşkanı ile AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı belirtildi. O anlar Türkiye gündemine oturdu.

Aynı gün içinde teğmenler iktidara yakın isimler ve iktidar medyası tarafından hedef alındı ve darbecilikle suçlandı.

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, “‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ muhaliflerin kullandığı dildir. Kabul edilemez. 1960 darbesine giden süreç 1954’de iki yüzbaşının sucuklu yumurta yemesiyle başlamıştı. Demokrat Parti bu gelişmeleri hafife almış, bedelini ağır ödemişti. AK Parti gereken soruşturmayı ivedilikle yapmalıdır” şeklinde açıklamada bulundu.

AKP Milletvekili Mustafa Varank ise “Şanlı ordumuzu vesayetçi özlemler ile gündem etmeye çalışanların asıl niyetini çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni Akit gazetesi ise teğmenleri darbecilikle yan yana getirerek manşetlerine taşıdı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenleri eleştiren AKP’lilere tepki gösterdi ve “Buna itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak sorun orada” dedi.

Gazeteci Müyesser Yıldız’a göre, idari soruşturma başlatıldığı ve kıdemli teğmenlerin sosyal medya paylaşımları nedeniyle okula çağrıldığı iddia edildi.

Son olarak, Milli Savunma Bakanlığı söz konusu iddialara yanıt vererek, mezun olan teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağının kalmadığını ve teğmenlerin okula çağrılarak sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddialarının doğru olmadığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mustafa Kemal’in Askerleri Skandalı: Teğmenler Hedefte!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin