1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. NASA Astronotları Yaz Boyunca Uzay İstasyonunda Kalacak! Dönüş Tarihi Belirsizliğini Koruyor…

NASA Astronotları Yaz Boyunca Uzay İstasyonunda Kalacak! Dönüş Tarihi Belirsizliğini Koruyor…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boeing’in iki NASA astronotunu taşıyan Starliner mekiğinin Dünya’ya ne zaman döneceği hala belirsizliğini koruyor. 5 Haziran’da Dünya’dan ayrılan Starliner mekiği ve ekibinin dönüş tarihi, son günlerde yine ertelendi. Haziranın başında uzaya ulaşan Starliner ekibinden Butch Wilmore ve Suni Williams, bir süre daha uzay istasyonunda kalmaya devam edecekler. Uzay istasyonunda 8 gün kalması planlanan astronotlar, temmuz sonunda neredeyse iki ay boyunca uzayda mahsur kalmış olacaklar. NASA, ay sonunda bir dönüş hedeflediğini belirtse de kesin bir tarih verememektedir. Üstelik astronotların yaz boyunca istasyonda kalabilecekleri de söylenmektedir.

Boeing, iki ertelemenin ardından 5 Haziran’da iki NASA astronotunu taşıyan Starliner mekiğini ilk kez uzaya yollamıştı. Astronotların sekiz gün sonra Dünya’ya dönmeleri gerekiyordu ancak meydana gelen itici sorunları ve helyum sızıntıları gecikmelere neden oldu. NASA ve Boeing, endişelenecek bir durum olmadığını, astronotların görevlerle meşgul olmaya devam ettiklerini ifade etmektedir.

Starliner mekiği ve ekibinin Dünya’ya dönüş tarihi hala belirsizliğini koruyor. Astronotların yaz boyunca uzay istasyonunda kalabilecekleri söylenmekte ancak net bir dönüş tarihi henüz açıklanmamıştır. Boeing’in Starliner mekiği uzaya ulaştı ancak dönüş planları ertelenmek zorunda kaldı. Hem Boeing hem de NASA tarafından yapılan açıklamalarda, astronotların görevlerine devam ettikleri ve ayrıca herhangi bir endişe kaynağı olmadığı belirtilmektedir. Astronotlar, uzayda yaşadıkları bu gecikmelerle başa çıkmaya devam etmektedir.

Starliner mekiğini uzaya gönderen Boeing, iki NASA astronotunu taşıyan bu görevinde yaşanan ertelenmelerle gündemde. Astronotların Dünya’ya ne zaman dönecekleri belirsizliğini korurken, yaz boyunca uzay istasyonunda kalmaları planlanıyor. NASA’nın astronotların dönüş tarihine dair net bir açıklama yapamaması, bu durumun ne kadar sürebileceğini belirsizliğini koruyor. Sonuç olarak, Starliner mekiği ve astronot ekibi arasındaki iletişim ve koordinasyonun devam ettiği gözlemlenirken, dönüş tarihine dair net bir plan yapılamamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
NASA Astronotları Yaz Boyunca Uzay İstasyonunda Kalacak! Dönüş Tarihi Belirsizliğini Koruyor…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin