1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. NASA Astronotlarının Dönüşü Gecikebilir: Boeing Mekiği Arızalandı!

NASA Astronotlarının Dönüşü Gecikebilir: Boeing Mekiği Arızalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boeing mekiğinin arızalanması sonucu uzay istasyonunda mahsur kalan NASA’nın iki astronotu, şubattaki SpaceX seferi kadar ertelenebilir. 5 Haziran’da Dünya’dan ayrılan Starliner mekiği ve ekibinin dönüş tarihi, geçtiğimiz günlerde yine ertelendi. Haziran başında uzaya ulaşan ekibin üyeleri Butch Wilmore ve Suni Williams, uzay istasyonunda bir süre daha kalmaya devam edecekler. Boeing mekiğindeki sorunun karmaşık olduğu belirtilirken, dönüşlerinin SpaceX’in Şubat 2025 seferine kadar ertelenebileceği ifade edildi.

NASA’nın Starliner mekiğindeki sorunun giderilmesi sürecinde SpaceX’in seçenekleri arasında, mahsur kalan astronotları taşıyan mekiğin normal gönderim tarihleri dışında ayrı bir görev düzenlenmemesi yer alıyor. NASA’nın ticari program yöneticisi Steve Stich, Wilmore ve Williams’ın dönüşü için ayrı bir SpaceX mekiği gönderme planlarının şu aşamada olmadığını belirtti. Boeing ise Starliner’ın sorununun çözümüne dair tam inançlarının olduğunu dile getirdi.

Starliner mekiği, 5 Haziran’da iki NASA astronotunu taşıyarak uzaya fırlatılmıştı ancak astronotların dönüşü planlandığı gibi gerçekleşmedi. İtici sorunları ve helyum sızıntıları nedeniyle dönüş tarihleri sürekli ertelenen astronotlar, NASA ve Boeing tarafından endişe verici bir durum olmadığı belirtilerek görevlerine devam ediyorlar. NASA’nın kurtarma göreviyle ilgili detaylar, ilerleyen süreçte netlik kazanacak.

Boeing’in sorunu en kısa sürede çözeceğine yönelik açıklamalarına rağmen, NASA’nın iki astronotu uzay istasyonunda mahsur kalabilir. SpaceX’in Şubat 2024’teki seferine kadar dönüşleri ertelenen Wilmore ve Williams’ın görevleri, sorunun giderilerek zamanında dönüşlerinin sağlanmasıyla sonuçlanabilir. NASA ve özel şirketler arasındaki iş birliği ve uzay yolculuklarındaki riskler, uzay keşif programının geleceği açısından önemli bir konu olarak görülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
NASA Astronotlarının Dönüşü Gecikebilir: Boeing Mekiği Arızalandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin