1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. NATO Genel Sekreteri Rutte, TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısını Kınadı: Başkan Erdoğan ile Görüştü!

NATO Genel Sekreteri Rutte, TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısını Kınadı: Başkan Erdoğan ile Görüştü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile telefonda görüştü. Rutte, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileterek dayanışma mesajlarını iletti. NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, terör saldırısını kınayarak Ankara’dan gelen ölü ve yaralı haberlerinin endişe verici olduğunu belirtti. NATO olarak Türkiye’nin yanında olduklarını vurgulayan Rutte, terörizmin her türlüsünü şiddetle kınadıklarını ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti. Bu acımasız saldırıyı kınadığı iletildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik gerçekleşen terör saldırısını kınadı. BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, saldırıya ilişkin detaylı bilgi edinmeye devam ettiklerini belirtti. Genel Sekreter Antonio Guterres’in sivillere yönelik bu saldırıyı kınadığını aktaran Haq, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ilettiklerini belirtti. Ayrıca yaralılara acil şifa dilediklerini ve Genel Sekreter’in bu konuda duyarlı olduğunu ifade etti.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle yayımladığı mesajda müttefikleri Türkiye’nin yanında olduklarını belirtti. ABD Büyükelçiliği, terör saldırısını şiddetle kınadıklarını ve saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini ilettiklerini ifade etti. Ayrıca yaralılara acil şifalar dileyerek Türkiye’nin yanlarında olduklarını vurguladı. ABD Büyükelçiliği’nin yayımladığı açıklama, Türkiye ile olan müttefiklik ilişkisinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
NATO Genel Sekreteri Rutte, TUSAŞ’a Yönelik Terör Saldırısını Kınadı: Başkan Erdoğan ile Görüştü!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin