1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: “Üst Düzey Kabiliyetlere Yapılan Yatırımların Önemi”

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: “Üst Düzey Kabiliyetlere Yapılan Yatırımların Önemi”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki çalışmalarına övgüde bulunarak, Brüksel’deki NATO karargahında yaptığı açıklamada üst düzey gelişmiş kabiliyetlere yapılan yatırımların önemine değindi. Türkiye’nin savunma alanındaki atılımlarına işaret eden Stoltenberg, İHA ve SİHA’ların etkinliğinin kanıtlandığını belirtti.

Stoltenberg, eski Norveç Başbakanı olarak 32 üyeli İttifak’ın genel sekreterliğini 1 Ekim 2014’ten bu yana sürdürdüğünü ve görev süresinin 1 Ekim’de sona ereceğini açıkladı. Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki çalışmalarına vurgu yaparak, Türk hükümetinin yeni üst düzey gelişmiş kabiliyetlere yatırım yapma çabalarını memnuniyetle karşıladığını belirtti. Aynı zamanda Türkiye’nin uzun yıllardır etkili olduğu Bayraktar insansız hava araçlarının üretimini takdirle karşıladı.

Türk hükümetini ve savunma sanayiini öven Stoltenberg, Türkiye’nin NATO müttefiklerine sağladığı katkıları da vurgulayarak, Türkiye’nin terörle mücadelede önemli rol oynadığını belirtti. NATO müttefikleri olarak birlikte çalışmanın önemine değinen Stoltenberg, Türkiye’nin savunma sanayisi alanında diğer ülkelerle iş birliğine giderek daha fazla katkı sağlayacağını dile getirdi.

NATO Genel Sekreteri, Türkiye’nin NATO ittifakının önemli ve değerli bir müttefiki olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin özellikle terörle mücadeledeki çabalarını takdirle karşıladığını belirtti. Stoltenberg, müttefikler arasında savunma ticaretinde herhangi bir kısıtlamanın olmaması gerektiğine inandığını ve NATO’nun bütünlüğünü korumak adına müttefikler arasında daha fazla iş birliği yapılabileceğini ifade etti.

AB ve NATO müttefiklerinin savunma alanında daha fazla çaba sarf etmelerinin önemine dikkat çeken Stoltenberg, NATO’nun savunma planlamasının müttefikler arasındaki kabiliyet hedeflerini belirlemek adına önemli bir rol üstlendiğini belirtti. AB üyesi olmayan müttefikleri de kapsayan savunma sanayii ekosistemine inandığını vurgulayan Stoltenberg, NATO’nun temel kabiliyetlerinin standartlarının belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Son olarak, Türkiye’nin NATO ittifakındaki rolünü önemsediğini belirten Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan dostluğundan ve iş birliğinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Genel Sekreterlik görevinden ayrılacak olmasına rağmen, mükemmel bir halefin seçileceğinden emin olduğunu dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: “Üst Düzey Kabiliyetlere Yapılan Yatırımların Önemi”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin