1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Nazlıaka: “AKP İktidarında Kadınlara Kuluçka Makinesi Muamelesi Yapılıyor”

Nazlıaka: “AKP İktidarında Kadınlara Kuluçka Makinesi Muamelesi Yapılıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Anneler Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Nazlıaka, dünyada Anneler Günü’nün kutlandığını belirterek, ülkemizde ise 1955 yılından beri kutlandığını söyledi. Nazlıaka, “Bugün, bütün annelerin, anne adaylarının ve yüreğinde anne sevgisi taşıyan tüm kadınların Anneler Günü kutlu olsun” dedi.

Nazlıaka, AKP iktidarı döneminde kadınlara yönelik baskılara dikkat çekerek, kadınlara çocuk doğurma dayatmasının devam ettiğini ifade etti. Nazlıaka, annelik kavramının kutsal olduğunu ancak kadınlara adeta kuluçka makinesi muamelesi yapıldığını belirterek, kadınların meslek sahibi olmasının teşvik edilmediğini vurguladı.

Son zamanlarda yaşanan cinayetlere de değinen Nazlıaka, Manisa’da yaşanan iki ayrı cinayeti hatırlattı. Kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çeken Nazlıaka, Türkiye’deki annelerin yoksulluk, işsizlik, erkek şiddeti gibi sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirtti.

TÜİK verilerine dayanarak Türkiye’deki işsizlik oranlarına da değinen Nazlıaka, kadınların işsizlik sorununun önemine vurgu yaptı. Ayrıca, iktidarın aldığı bazı politikaların anneleri olumsuz etkilediğini belirten Nazlıaka, ülkedeki ekonomik koşulların anneleri ve çocukları olumsuz etkilediğini ifade etti.

Nazlıaka, kadınların eşit temsil edildiği, şiddet görmediği, ekonomik olarak güçlü olduğu bir Türkiye için mücadele ettiklerini ve tüm çocuklara aydınlık bir gelecek bırakmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Nazlıaka: “AKP İktidarında Kadınlara Kuluçka Makinesi Muamelesi Yapılıyor”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin