1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Netanyahu’nun Katliamlarına Karşı Uluslararası Tepkiler

Netanyahu’nun Katliamlarına Karşı Uluslararası Tepkiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirilen bu toplantıda, MYK üyesi Çelik tarafından yapılan açıklamada Gazze’de katledilenlerin yüzde 70’inin kadın ve çocuklardan oluştuğuna dikkat çekildi. Netanyahu hükümetinin kanun tanımaz tavrı ve Batı’daki tepkisizlik eleştirilerek, Filistin’e destek veren ülkeler örnek olarak gösterildi. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrail’e yönelik kararları ve bu kararlara verilen tepkisizlik vurgulanarak, İsrail’in bölgedeki hukuksuz eylemleri kınandı.

Soykırımcı bir şebekenin karşısında olduklarını belirten Çelik, İsrail’in bölgesel savaşı genişleterek hukuksuzluğa uyarıda bulunduğunu ifade etti. Söz konusu şebekenin gerçekleştirdiği vahşi eylemlerin özetiyle, Lübnan’ı yeni bir Gazze’ye dönüştürmeye çalıştığına dikkat çekildi. Aynı zamanda Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan’ın vefatı ve ülke genelindeki şiddet olaylarıyla ilgili de açıklamalarda bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MYK toplantısındaki konuşmasında, tecavüze uğrayan Sıla bebeğin hayatını kaybettiği üzücü olaydan bahsedilerek, cezasızlık algısına izin verilmeyeceği vurgulandı. Kadınların güvenliği konusunda alınacak tedbirlerin önemine değinilerek, toplumsal ve kültürel hassasiyetlerin artırılması gerektiği ifade edildi.

Özellikle kadın ve çocukların korunması konusunda yapılan çalışmaların önemine değinen Çelik, çocuklara yönelik araştırma komisyonu kurulması için Meclis’e girişimde bulunulacağı müjdesini verdi. Kadınların ve çocukların güvenliği için gereken her türlü adımın atılacağının altı çizilerek, hukuksuzluğa ve şiddete karşı kararlı bir duruş sergilendiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Netanyahu’nun Katliamlarına Karşı Uluslararası Tepkiler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin